- Reklama -

Mike Keenan jako Lenin: Do práce, soudruzi!

- Reklama -

Na lavičce některého ze zámořských celků byl Mike Keenan naposledy k vidění na jaře 2009 před vyhazovem z Calgary, ale trenérské žezlo úplně neodložil. Od roku 2013 vede Metallurg Magnitogorsk, loni s ním dokonce v Kontinentální lize po finálové výhře 4-3 nad Lvem Praha vybojoval Gagarinův pohár.
Mike_Keenan_practice
Při obhajobě titulu sice došel se svými svěřenci pouze do druhého kola, na popularitě mu to ale určitě neubralo. Jeho známé tváře, ne nepodobné otci ruského proletariátu Vladimiru Iljiči Leninovi, se proto rozhodli využít tvůrci propagačního videa, jímž Metallurg zval fanoušky na sezónu 2015-16.
„Tenkrát v Razlivi,“ připomíná titul vesnici nedaleko Petrohradu, kde se Lenin v roce 1917 po určitou dobu skrýval a začal zde pracovat na svém díle Stát a revoluce.
Mike Keenan ve dvouminutovém videu ve stylu němého filmu spřádá „pouze“ plány na další boje v KHL. Zpočátku sám, posléze se svými asistenty Iljou Vorobjovem a Mikem Pelinem. Pobočníka či spíše posla mu přitom dělá kouč gólmanů Sergej Zvjagin. Po stanovení hlavního cíle a rozdělení úkolů zvolá s revolučním zápalem: „Za rabotu, tovarišči!“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -