- Reklama -

Montoya podepsal novou smlouvu s Montrealem

- Reklama -

Americký hokejista Al Montoya, který se mohl stát 1. července 2017 nechráněným volným hráčem, podepsal s vedením Montrealu nový dvouletý kontrakt, který mu zaručuje celkový příjem 2,124 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem nadšený, že se mohu po sezóně vrátit do Montrealu,“ uvedl náhradník Careyho Priceho. „Canadiens mají výborný tým. Máme šanci dosáhnout něčeho velkolepého. Chci být toho součástí,“ dodal jednatřicetiletý gólman.
Montoya přišel do Montrealu na začátku loňského července, kdy se jakožto nechráněný volný hráč dohodl se zástupci kanadského klubu na podpisu roční smlouvy v hodnotě 950 tisíc dolarů. V každé z příštích dvou sezón si vydělá 1,062 mil. USD.
V minulosti hájil také barvy Phoenixu Coyotes, New Yorku Islanders, Winnipegu Jets a Floridy Panthers.
„Je to vzrušující. Od nejvyšších představitelů až posledního kustoda jde asi o nejlepší organizaci (Canadiens), v jaké jsem kdy působil, pokud jde o péči, kterou tu nám všem věnují. Víc si ani nemůžete přát. Takže pro mě je to jednoduché, hrát hokej a užívat si to,“ řekl Montoya.
Majitel zlaté medaile ze světového šampionátu hráčů do dvaceti let v roce 2004 ve Finsku odchytal v letošním ročníku NHL prozatím jedenáct utkání. Zaznamenal v nich čtyři výhry a jeden shutout. Úspěšnost zásahů má 90,9 procenta a průměr obdržených gólů na zápas 2,74.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -