- Reklama -

Mrázkovo trápení pokračuje, od nominace na Světový pohár vychytal jen tři výhry

- Reklama -

Petr Mrázek marně vzpomíná na svou výbornou formu, která jej vynesla i do první nominace české reprezentace pro prestižní Světový pohár. Gólman Detroitu, o němž se ještě nedávno mluvilo jako o jednom z letošních kandidátů na Vezina Trophy, se trápí. Z posledních pěti zápasů odchytal celé jen dva a naposledy strávil na ledě dokonce jen jedenáct a půl minuty!
V úterním klání na ledě Montrealu byl Mrázek v čase 11:25 střídán poté, co inkasoval dva góly ze sedmi střel. Utkání, které Rudá křídla z Hockeytownu nakonec prohrála 3:4, dochytal americký reprezentant Jimmy Howard.
„Cítil jsem, že v tu chvíli potřebujeme udělat nějakou změnu. Jimmy odvedl dobrou práci, měl několik skvělých zákroků,“ komentoval střídání brankářů trenér hostujícího mužstva Jeff Blashill.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejný muž na začátku března prohlásil, že Petr Mrázek si definitivně vybojoval post brankářské jedničky v Red Wings. Ovšem v současnosti na otázku, zda to stále platí, odpovídá Blashill poněkud vyhýbavě.
„Nejdůležitější teď pro nás je vyhrát zápas. Budeme se rozhodovat podle toho, o kom si budeme myslet, že nám dá větší šanci na vítězství. Teď se soustředím na páteční duel s Minnesotou, v němž potřebujeme velké výkony od všech.“
Mrázek byl sice v posledních čtrnácti zápasech celkem pětkrát střídán, od svého kouče se včera dočkal alespoň mírného zastání. „Stál jsem při něm po dlouhou dobu a znovu zopakuji, že odvedl dobrou práci a několikrát nás dostal z těžkých situací,“ řekl Blashill.
Čtyřiadvacetiletého rodáka z Ostravy se zastali i spoluhráči. „Nikdy to není jen o brankáři. Na ledě je dalších pět hráčů, kteří nesou odpovědnost. Bohužel, byl to Petr, který musel odejít z ledu,“ řekl po zápase obránce Mike Green.
„První gól dal Montreal s pomocí teče, s tím nemohl Mrázek nic udělat. A druhý byl z dorážky,“ přidal se švédský forvard Henrik Zetterberg.
Detroit je momentálně prvním týmem na východě za postupovou osmičkou do play off, má ale stejně bodů jako osmá Philadelphie.

Štěstí se od Mrázka začalo odvracet zhruba v polovině února. V zápasech s Bostonem a Pittsburghem inkasoval dohromady deset branek, v Ottawě podlehl Detroit až po nájezdech.
Pak sice vychytal výhry nad Columbusem a Coloradem, ale poté nastala krize ve dvou zápasech s Chicagem. V den nominace na Světový pohár dostal pět gólů a o čtyři dny později Mrázkovi stejný soupeř vstřelil dva góly během prvních šesti minut zápasu a on musel pustit do branky Howarda.
Talentovaného gólmana to ovšem nepoložilo. Vychytal vítězství proti Winnipegu a New York Rangers, v duelu s Torontem inkasoval jen jednou, jenže jeho spoluhráči neskórovali.
A pak už zase přišla krize. Philadelphie mu dala čtyři góly, proti Tampě Bay inkasoval třikrát a byl střídán, s Montrealem lovil puk ze sítě opět třikrát, Pittsburgh mu dal za 35 minut ještě o gól více. A naposledy dva góly za necelých dvanáct minut s Montrealem.
Petr Mrázek v NHL od nominace na Světový pohár (2. března): 10 utkání, 3 výhry, 28 inkasovaných branek, 4x střídán.

- Reklama -

Anketa NHLnews:


Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -