- Reklama -

Na hotelu při venkovních i domácích zápasech. Pro Skilleho se nic nemění

- Reklama -

Pohrajeme-li si v angličtině s jeho jménem, mohli bychom Jacka Skilleho označit za nejšikovnějšího z hokejistů Avalanche (skill = dovednost, zručnost). Ve skutečnosti se ani nevejde do první desítky klubových statistik. Jeho role však nabývá na důležitosti, od minulého týdne nastupuje v elitních útočných formacích Avalanche, což je mnohem víc, než v co mohl ještě před měsícem doufat.
Někdejší sedmička draftu (2005), která měla před sezónou odehráno v NHL 239 zápasů za Chicago, Floridu a Columbus, přišla do přípravného kempu Lavin pouze na zkoušku. Skille vedení denverského mužstva svými výkony přesvědčil a dostal k podpisu roční dvoucestnou smlouvu za 675 tisíc dolarů, sám ale dobře ví, že ani působení po boku Matta Ducheneho či Nathana MacKinnona mu nezaručuje jisté místo v sestavě.
„Nemám nic garantovaného a ani to neočekávám. Nečekám, že někdo přijde, poklepe mi na rameno a řekne, že jsem dobrý a mám pozici jistou, protože vím, že jistá není,“ chápe realitu 28letý forvard. „Nikdy jistá nebude a já musím pokračovat v dosavadních výkonech, abych si ji udržel.“
Tři body, které doposud získal, posbíral už dříve. Ve druhém utkání sezóny proti Dallasu nahrál na gól, později se trefil do sítí Anaheimu a Columbusu. Mezi kolegy, jejichž doménou by měla být ofenzíva, se zatím rozkoukává, ale nevidí důvod se příliš přizpůsobovat.
„Můj styl hry se nezmění, bez ohledu na to, kde budu v sestavě. Jsem hokejista, co jezdí nahoru dolů, využívá své rychlosti a snaží se forčekovat. Vytvářím si prostor svojí fyzickou hrou. Tihle kluci z prvních útoků jsou schopní tvořit hru a dostávat puky před branku, a tam chci být, když tam je kotouč,“ říká Skille.
Důkazem existenční nejistoty je i fakt, že rodáka z amerického Madisonu zatím Avalanche odrazují od hledání stálého či jenom přechodného bydlení ve městě. Mezi domácími zápasy tedy Skille přebývá na hotelu, ovšemže hrazeném z klubové pokladny.
„Pro hráče samozřejmě není příjemné, když je v kempu bez smlouvy, ale já se díky tomu mnohé naučil. Naučil jsem se hodně o sobě i o své hře, poznal jsem, co mi pomáhá a co škodí. Chci tu hrát a chci tu zůstat, nechci vstupovat každý rok na trh s otazníkem ohledně své budoucnosti. Bylo by příjemné vytvořit si někde domov, zvláště tady v Denveru,“ zasní se Skille, který v minulosti patřil ke stabilním členům amerických mládežnických výběrů a zahrál si i na MS dospělých v roce 2011.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -