- Reklama -

Nadílka Michiganů od Bedarda a Zegrase

- Reklama -

Merry Christ-Mich… v NHL se v předvečer Vánoc nadělovaly Michigany! Hned dva hráči předvedli parádu, ze které diváci vstávali ze sedadel a brankáři měli chuť rozmlátit hokejky. Connor Bedard a Trevor Zegras vstřelili branku po lakrosové kličce, kde vzali puk na hokejku a vzduchem jej zasunuli za překvapeného gólmana. Jedna trefa lepší než druhá!

„Když jsem byl docela mladý jednou jsem se takhle trefil. Ale potřeboval jsem spoustu pokusů. Takže je fajn vidět, že se mi zase jednou podařilo skórovat tímhle způsobem. Nikdo tam nebyl, tak jsem si řekl že by to mohlo klapnout a šel jsem do toho,“ komentoval svou trefu Bedard, který zatím jasně vede tabulky branek (13), asistencí (17) i bodů (30) mezi nováčky.

Branka proti St. Louis Blues sice nepomohla k vítězství, ale Bedarda alespoň mohlo těšit, že se takto předvedl před “The Great One“ Waynem Gretzkym, který byly na utkání osobně přítomen.

„Bylo skvělé ho sledovat. Je ještě lepší, než jsme čekali. Ale to, co dnes předvedl on, bych já nedokázal. To prostě nebylo v mém repertoáru. ‚Hullie‘ (Brett Hull) to dokázal. To, co dneska předvedl Bedard, bych já nikdy nedokázal. Moje dcera Emma je se mnou a říká: „Tati, udělal jsi to někdy?“. Řekl jsem: Ne, to bych nikdy nedokázal,“ hodnotil po zápase Wayne Gretzky.

- Reklama -

Pro Bedarda to byl první Michigan v NHL. To pro Trevora Zegrase jde o klasiku. Samozřejmě s nadsázkou, ale on se tímhle trikem dokázal prosadit už potřetí! Zegras vynechal posledních 20 zápasů pro zranění a teď se po návratu uvedl opravdu stylově, když překonal brankáře Seattle Kraken Joeyho Daccorda. Ani v jeho případě ale stylová branka na vítězství nestačila. „Tak nějak na pár vteřin ztratíte vědomí a najednou je puk v brance,“ vysvětloval Zegras, co jej k tomuto zakončení většinou vede.

Jak už bylo zmíněno, nebylo to poprvé, co se takto prosadil. V roce 2022 se mu tento kousek povedl hned dvakrát. Nejprve v lednu proti Montreal Canadiens, a poté o tři měsíce později v zápase s Arizona Coyotes. Se třemi Michigany se osamostatnil v čele expertů na tohle zakončení. A mimochodem, název “The Michigan“ vychází z toho, že začal tenhle kousek předvádět v zápasech útočník University of Michigan Mike Legg během turnaje NCAA v roce 1996.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -