- Reklama -

Nebyli jsme připravení, připouští si tlak prvního finále hráči San Jose

- Reklama -

Všichni se na ten okamžik moc těšili. Měl to být jejich velký moment, velký den. První finále Stanley Cupu v historii klubu, u mnoha hráčů první finále v kariéře. Hráči San Jose poslední dny o ničem jiném nemluvili, nicméně velkou radost nakonec z úvodního finálového zápasu mít nemohli. Pokud chtějí na konci série zvednout nad hlavu slavný pohár, musí ze sebe setřást ten obrovský respekt.
Řada hráčů čekala opravdu dlouho. Joe Thornton, Patrick Marleau, Joe Pavelski, ale i pár mladších borců už jsou součástí klubu pěknou řádku let. Někteří se stali tak trochu symbolem marnosti. Když o něco šlo, Žraloci pravidelně selhávali. Kvalitní základní část střídalo vždy nevydařené play off.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jenom sedmatřicetiletý Dainius Zubrus si předtím zahrál finále (s Philadelphií a New Jersey). A brankář Martin Jones, který však pouze přihlížel. Jako náhradník Jonathana Quicka se díval z lavičky na finále Los Angeles Kings v roce 2014.
Možná právě tohle vědomí zvýšilo na hráče tlak, a proto první duel nezvládli. „Hlavně první třetina byla náročná,“ přiznává Brent Burns. „Je to první taková zkušenost. Nevím, jak ostatní chlapi, ale já osobně strávil tři – čtyři dny jenom tím, že jsem myslel na to, aby mě to nerozptylovalo.“
„Dlouho myslíte na tu příležitost, na tu šanci toho dosáhnout. Jenom to přemýšlení stojí hodně energie. Je to náročné. V nohách to bylo první třetinu cítit,“ přiznal produktivní bek Sharks.
Cítí se obtěžkaní těmi roky tréninku, těmi roky očekávání, které zatím k ničemu nevedly. Každý si jako pětiletý hrál na ulici na to, jak střílí vítězný gól ve Stanley Cupu, teď ty vzpomínky ožívají. Všichni doufají, že jednou ten den přijde a najednou je tady.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Za dvanáct let nebyl Burns dál než ve druhém kole play off, ať už s Minnesotou nebo se San Jose. Lépe na tom není ani Logan Couture. „V první třetině to bylo vidět. Nebyli jsme připraveni,“ řekl.
Ve druhém dějství už to bylo lepší, ve třetí ještě lepší. První třetina ale byla hrozná. „Byli jsme natěšení,“ řekl Pavelski. „Cítili jsme se v pořádku, pak to začalo a nebyli jsme schopní dělat, co jsme potřebovali. Musíme to vzít jako lekci a poučit se z ní. Snad budeme mít příště lepší start.“
Žraloci už nyní ví, o co jde. Teď jsou připraveni. Zápas číslo dvě v Consol Energy Centeru začíná ve středu ve 20:00 zámořského času. Nyní už nebudou možné žádné výmluvy. Domácí i hosté už budou hrát naplno, beze strachu, jak se na finále Stanley Cupu sluší a patří.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -