- Reklama -

Necháme na ledě všechno, slibuje kouč Montrealu Therrien před šestým utkáním s Tampou

- Reklama -

Hokejistům Montrealu se po úvodních třech prohrách v sérii s Tampou Bay hodně vzdálil sen ukončit letošní sezónu ziskem Stanley Cupu. Svěřenci kouče Michela Therriena ale nehodili fintu do žita, dvěma výhrami sérii zdramatizovali a v noci z úterý na středu středoevropského času se na ledě soupeře pokusí vynutit si sedmý duel.
Podle trenéra Canadiens by teď měla být menší psychická výhoda na straně jeho celku, který umazal dva dílky z luxusního náskoku Lightning. „To, že jsme vyhráli poslední dva zápasy, je pro nás velké povzbuzení,“ míní Therrien. „Soupeř je teď pod větším tlakem. My už jsme si něčím takovým prošli. Vedete v sérii 3:0 a jste tlačeni k tomu, abyste ji uzavřeli co nejdřív. Čím déle vám to trvá, tím je ten tlak silnější.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Jednapadesátiletý Michel Therrien moc dobře ví, o čem mluví. V úvodním kole letošního play off National Hockey League vedli Habs nad Ottawou Senators 3:0 na zápasy, ale další dvě utkání prohráli a o svém postupu tak rozhodli až v šestém zápase.
„Zažili jsme si to v prvním kole. Vyhrát čtvrtý zápas je vždycky nejtěžší, protože stojíte proti soupeři, který nemá, kam couvnout a musí vyhrát. My takové zápasy hrajeme rádi. Podívejte se na naši bilanci, kterou jsme v posledních dvou letech zaznamenali v utkáních, v nichž jsme čelili vyřazení,“ upozorňuje Therrien. „Chceme sedmý zápas, necháme na ledě úplně všechno,“ slibuje.
Pokud mají Canadiens v dnešním duelu uspět, budou muset hrát pozorně v obraně a spoléhat na brejkové akce v provedení svých rychlonohých útočníků. Hokej je týmová hra, na individuální statistiky se nehraje, ovšem v případě Habs není sporu o tom, že jejich výsledky v letošní sezóně stojí především na výkonu Careyho Priceho. Kanadský gólmana umí být lupičem, co dovede ukrást zápas pro svůj tým.
„Vždycky máme sebevědomí, když chytá Carey. Dodává nám trochu větší motivaci, abychom hráli dobře před jeho brankovištěm. Uvědomujeme si, že je to náš nejlepší hráč a chceme udělat vše, co můžeme, abychom se ujistili, že dostává, co si zaslouží,“ říká americký útočník Max Pacioretty.
Podle šestadvacetiletého rodáka z New Canaan se obě mužstva nemají čím překvapit. Pacioretty očekává vyrovnanou bitvu, kterou mohou rozhodnout maličkosti – hloupé vyloučení, nepřesná rozehrávka, špatný odraz puku.
„Musíme se ubezpečit, že zůstaneme plně koncentrovaní, protože jedno špatné střídání může znamenat naše vyřazení. Je skvělé, že máme energii, sebevědomí a jsme rozjetí. Ale stále si nesmíme dovolit žádnou chybu,“ upozorňuje druhý nejproduktivnější hráč Canadiens v dosavadním průběhu play off. V 10 zápasech vstřelil Pacioretty čtyři branky a na dvě další přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -