- Reklama -

Nejžádanější brankář před uzávěrkou přestupů? Marc-André Fleury

- Reklama -

Letošní uzávěrka přestupů se blíží, jedním z nejdůležitějších postů, na kterém budou chtít favorité na Stanley Cup před play-off posilovat, bude bezpochyby post brankáře. A okolo kterého maskovaného muže krouží nejvíce nápadníků? Okolo sedmatřicetiletého rodáka ze Sorelu Marca-André Fleuryho.

Někdejší jednička draftu 2003 Fleury před sezonou šokujícím způsobem změnil dres, když se po čtyřech letech ve Vegas jako čerstvý držitel Vezina Trophy dočkal výměny do Chicaga. Do jednoho z největších měst USA putoval za vskutku nedůstojnou protihodnotu – finského útočníka Mikaela Hakkarainena.

Nějakou dobu si zklamaný Fleury pohrával s myšlenkou na konec kariéry kvůli této „zradě“, nakonec si ho ale rozmyslel a v dresu Blackhawks prožívá další individuálně vydařenou sezonu. Majitel tří Stanley Cupů se po 38 zápasech pyšní 91,2% úspěšností zákroků, čtyřikrát odcházel z utkání nepřekonán. Jenže ani on nedokázal utnout mizérii Chicaga, které má už prakticky jistotu, že se do play-off nepodívá.

I v 37 letech je mrštný, po celou kariéru navíc dokazuje, že v bitvách o vše dokáže své výkony vyhnat ještě výše. Minulý týden se rozjela povídačka, že o jeho angažování opět uvažují Vegas, tyto řeči ale rázně utnul GM Golden Knights Kelly McCrimmon.

- Reklama -

Fleury má ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti. Podle zákulisních informací se nebrání pokračování kariéry i po této sezoně. Proto Blackhawks netlačí na výměnu, naopak, podle všech indicií by si jej rádi ponechali i pro příští ročník.

Kanadský brankář se již dříve nechal slyšet, že pokud by svolil k výměně z Chicaga, musel by dostat nabídku od skutečné vážného favorita na Stanley Cup. Najde se před uzávěrkou někdo takový? A mají Washington nebo Edmonton reálnou šanci veterána získat?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -