- Reklama -

Němci budou mít v Petrohradu kvarteto hráčů z NHL, v kádru je i český rodák

- Reklama -

Trenér německé hokejové reprezentace Marco Sturm nominoval na mistrovství světa do Ruska čtyři hráče z NHL. K těm bude mít navíc k dispozici také dvaatřicetiletého Marcela Goce z Mannheimu, který odehrál v nejslavnější lize světa 636 zápasů.
Goc, který v minulosti oblékal dres San Jose, Nashvillu a St. Louis, však odehrál v této sezóně v německé nejvyšší soutěži kvůli zranění jen šest utkání, mnohem více zodpovědnosti tak bude ležet na posilách ze zámoří. Ty budou reprezentovány dvojicí obránců Korbinian Holzer (Anaheim) , Christian Ehrhoff (Chicago) a duem útočníků Tobias Rieder (Arizona), Leon Draisaitl (Edmonton).


Výsledky posledních přípravných zápasů před MS:

  • 23.4.: Německo – Lotyšsko 1:4,
  • 29.4.: Německo – Bělorusko 5:3,
  • 30.4.: Něměcko – Bělorusko 3:4.

Draisaitl patří k výrazným oporám Oilers a v tomto ročníku zaznamenal v 72 zápasech 51 bodů za 19 gólů a 32 asistencí. Naopak Holzer nastoupil v NHL pouze ve 29 utkáních a část sezóny odehrál také na farmě v San Diegu.
Tři hráči německého výběru se narodili v zahraničí. Kromě kanadských rodáků Daryla Boyla a Brookse Maceka je to také případ Dominika Kahuna, který pochází z Plané v západních Čechách.
V „petrohradské“ skupině B Němci narazí na Francii, Finsko, Slovensko, Kanadu, Bělorusko, USA a Maďarsko. Loni v Česku skončili celkově 10., letos jim může dodat na herní pohodě fakt, že jako pořadatelé příštího mistrovství nemohou sestoupit.
Nominace Německa na MS 2016 v Moskvě a Petrohradu (6. – 22. května):
Brankáři: Felix Brückmann (Wolfsburg), Mathias Niederberger (Düsseldorf), Timo Pielmeier (Ingolstadt) ,
Obránci: Denis Reul, Sinan Akdag (oba Mannheim), Korbinian Holzer (Anaheim Ducks, NHL), Daryl Boyle (Red Bull Mnichov), Christian Ehrhoff (Chicago Blackhawks, NHL), Torsten Ankert, Moritz Müller (oba Kolín Haie), Constantin Braun (Eisbären Berlín),
Útočníci: Tobias Rieder (Arizona Coyotes, NHL), Jerome Flaake (Hamburg), Brooks Macek (Iserlohn), Marcel Goc, Marcus Kink (oba Mannheim), Leon Draisaitl (Edmonton Oilers, NHL), Dominik Kahun, Yannic Seidenberg (oba Red Bull Mnichov), Patrick Reimer (Norimberg), Gerrit Fauser (Wolfsburg), Philip Gogulla, Patrick Hager (oba Kolín Haie), Felix Schütz (Rögle BK, Švéd.), Marcel Nöbels (Eisbären Berlín).
Titulní foto: RicLaf / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -