- Reklama -

Výsledky NHL z 2. května: Tučňáci díky skvělému brankáři porazili Washington a ujali se vedení v sérii

- Reklama -

Pittsburgh zvítězil ve třetím utkání semifinále Východní konference NHL nad Washingtonem 3:2 a ujal se vedení v sérii 2:1. Jedním z hlavních strůjců úspěchu domácího týmu byl Matt Murray. Kanadský brankář předvedl skvělý výkon a chvílemi byl doslova jako zeď. Jednadvacetiletý rodák z Thunder Bay si připsal celkem 47 úspěšných zákroků, nestačil pouze na pokusy Alexandra Ovečkina (1+1) a Justina Williamse. Domácí vyslali na Bradena Holtbyho třiadvacet puků. V postupném sledu na něj vyzráli Patric Hornqvist, Tom Kühnhackl a Carl Hagelin.
Hned v první třetině vytěžili Tučňáci z minima maximum a na jejím konci odcházeli do šaten s dvoubrankovým vedením. O první změnu na ukazateli skóre se v čase 6:37 postaral Hornqvist, jenž v prostoru mezi kruhy šikovně tečoval Daleyho střelu od modré čáry. Přesně o minutu později zvyšoval náskok Pens Kühnhackl, při přečíslení dva na jednoho se od jeho zad odrazila do brány zblokovaná přihrávka Matta Cullena.
Do tříbrankového trháku poslal Pittsburgh Carl Hagelin. Pět minut před koncem druhé třetiny zachytil Phil Kessel chybnou rozehrávku Natea Schmidta v obranném pásmu Caps a našel volného Nicka Bonina. Toho sice Holtby vytlačil z ideální střelecké pozice, ale forvard Pens přihrál bekhendem do brankoviště, kde operoval důrazný Hagelin, který zametl kotouč i s bránícím Schmidtem do odkryté sítě.
Hosté se dostali ke slovu až v poslední části hry. Na začátku 49. minuty umazal nulu na kontě pittsburghského brankáře Alexandr Ovečkin. Kapitán Washingtonu vyzrál na Murrayho prudkým švihem z hranice levého kruhu. Ruský kanonýr zavěsil puk přesně pod horní tyčku. Kontaktního gólu se Capitals dočkali necelých 56 sekund před koncem základní hrací doby, kdy se při power play prosadil dorážkou z bezprostřední blízkosti Justin Williams. Víc už toho Capitals ze závěrečného tlaku nevytěžili.

Pittsburgh – Washington 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) – stav série 2:1

Branky a asistence: 6:37 Patric Hornqvist (Trevor Daley, Conor Sheary), 7:37 Tom Kühnhackl (Matt Cullen, Kris Letang), 35:03 Carl Hagelin (Nick Bonino, Phil Kessel) – 48:02 Alexandr Ovečkin (Matt Niskanen, Nicklas Bäckström), 59:04 Justin Williams (Alexandr Ovečkin, John Carlson).
Střely na branku: Pittsburgh 8-6-9=23, Washington 14-14-21=49. Přesilovky: 0/3 – 0/4. Diváci: 18601.
Brankáři: M. Murray 49/47 – B. Holtby 23/20.
Hvězdy utkání: Matt Murray, Carl Hagelin (oba PIT), Alexandr Ovečkin (WSH).
Česká účast: – .
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -