- Reklama -

Nepřicházím jako spasitel, upozorňuje Matthews Toronto

- Reklama -

Všichni zúčastnění mohli mít odpovědi už dopředu připravené. Toronto v posledních dnech nevysílalo žádné výrazné signály, že by mělo v úmyslu vyměnit první volbu v draftu, a Auston Matthews byl pro Maple Leafs také poměrně jasným favoritem. Páteční večer v Buffalu to pouze potvrdil – jedničkou letošních výběrů bude americký útočník pocházející ze Scottsdale v Arizoně.
„Je to naplnění mého snu a veliká pocta, zvláště když si mě vybral takový legendární klub jako Maple Leafs. Toronto je hokejovou Mekkou, hokejovým světem. Místní lidé milují Javorové listy. Je to velmi významné sportovní město obecně, ale díky Leafs obzvlášť,“ říká Matthews.
Útočník, kterému jen o dva dny unikla možnost ucházet se o místo mezi hokejovou elitou už při minulém draftu, je prvním Američanem od dob Patricka Kanea v roce 2007, jehož jméno zaznělo při draftu nejdříve. Když letošní vítěz Hartovy trofeje tehdy přicházel do NHL, měl za sebou pouze účinkování v mládežnických reprezentacích USA. Matthews si v tomto kalendářním roce zahrál na mezinárodní scéně za „dvacítku“ i seniorský tým a na podzim se přestaví v sestavě mužstva Severní Ameriky na Světovém poháru.
„Jen velmi zřídka můžete při draftu získat středního útočníka jeho velikosti a síly, který by už byl kompletním hráčem. Je to hokejista, který si ví rady na celém kluzišti, a my jsme potěšeni, že patří nám,“ uvedl generální manažer Toronta Lou Lamoriello.
Trenér Mike Babcock se přidává: „Je to elitní hokejista, který určitě vylepší náš tým. Je schopný vyrůst v jednoho ze špičkových centrů NHL.“
V kanadském klubu věří, že už během podzimního přípravného kempu by si Matthews mohl říci o místo vedoucího druhé útočné formace. Sám hokejista ale očekávání fanoušků, kteří mohli od časů velké výluky pouze jednou ochutnat atmosféru play off, raději krotí.
„Nemyslím na sebe jako na spasitele jako na spasitele Maple Leafs. Hokej je týmová hra a já se pochopitelně chci nějak zapojit. Chci, abychom se já i tým každým dnem zlepšovali, to je můj cíl. Zdejší fanoušci jsou hodně náruživí, ale já si myslím, že se s tím budu schopný vypořádat,“ říká.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -