- Reklama -

Neuvirth jako spasitel? Philadelphia dnes postaví českého gólmana

- Reklama -

První tři zápasy s Washingtonem Flyers prohráli postupně 0:2, 1:4 a 1:6. S ofenzívou mají problém, to je jasně vidět, ale ani počet obdržených gólů není nic, čím by se mohli chlubit. V podstatě se dá říci, že s nožem na krku už nemají co ztratit, trenér Dave Hakstol se proto rozhodl v dnešním utkání dát mezi tyčemi příležitost Michalu Neuvirthovi.
„Nehledejte v tom nic negativního vůči Steveu Masonovi,“ upozorňuje ovšem lodivod Letců. „Jde nám čistě o to vyhrát čtvrté utkání. Myslím, že je správný čas něco změnit, a věřím, že Michal je tím, kdo pro nás v takovéhle situaci může odvést skvělou práci.“
Z dvanácti branek, které Mason v dosavadním průběhu inkasoval, jich osm padlo při přesilových hrách soupeřů, to může být pro jedničku Flyers částečnou omluvou. Rodák z Oakvillu měl ale i v základní části horší statistiky než jeho český kolega (průměr 2.51 vs. 2.27, úspěšnost zákroků 91.8 procenta ve srovnání s 92.4 %). Za normálních okolností by proti Capitals zřejmě dostala přednost jejich někdejší mladá hvězda, problém byl v tom, že Neuvirth ze zdravotních důvodů odchytal od poloviny března jediný zápas – závěrečné utkání základní části proti NY Islanders (5:2).
„Teď už se cítím dobře a mám dobrý pocit ze své hry,“ uklidňuje fanoušky. „Věřím si, v tréninku se mi dařilo. Budu připraven.“
„Samozřejmě se nedá naplánovat, jak bude zápas vypadat. Musím se soustředit vždycky jen na příští střelu a příští minutu, jít střídání za střídáním. Uvidíme, co se stane,“ dodává rodák z Ústí nad Labem.
Jeho spoluhráči by se změnou muže v brankovišti neměli mít sebemenší problém.
„Oba gólmani chytali během sezóny výtečně, jsou důvodem, proč jsme v play off. Celou sezónu jsme se mohli pochlubit neskutečnými brankáři, ale teď prohráváme v sérii 0-3. Je to přirozené, podívejte se na ostatní série,“ podotýká zadák Nick Schultz. „Detroit má dva brankáře, co chytali dobře, Anaheim také. Je na nás (vepředu), abychom zahráli dobře.“
„Jde o stejnou věc jako při zápasech, kdy dostanete pár gólů, které nejsou brankářovou chybou, a trenér udělá změnu, aby vás nabudil a kopnul do  zadku. Musíme se zlepšit, a to v mnoha oblastech. Je na každém, aby odvedl lepší práci,“ burcuje i Schultz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -