- Reklama -

Neuvirth si znovu řekl o místo jedničky. Ve Winnipegu uspěl proti Pavelcovi

- Reklama -

Český brankářský souboj byl k vidění v sobotu ve Winnipegu. Philadelphia s Michalem Neuvirthem v brance končila pětizápasový trip po Západní konferenci, Winnipeg nasadil do brány Ondřeje Pavelce. Ani jeden z českých gólmanů nemá letos nic jistého. Neuvirth se rve se Stavem Masonem o co největší prostor, Pavelec musí stále důrazněji více hájit své postavení před výborným Michaelem Hutchinsonem.
Šťastnější odcházel z ledu Neuvirth, který vychytal svůj třetí letošní shutout, což je aktuálně nejlepší číslo mezi ligovými brankáři. Rodák z Ústí nad Labem přišel k Flyers před sezónou s tím, že by měl hlavně krýt záda Masonovi. Ten mu dal už jednou šanci, když opustil tým kvůli závažným rodinným problémům. Neuvirth vychytal dvě nuly, nicméně po návratu šel do brány opět Mason. Ten nyní onemocněl a český maskovaný muž dostal další příležitost.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ze čtyř předešlých utkání na tripu zahajoval tři, Mason stál v bráně jednou. Philadelphia však zapisovala jen porážky. Ve Winnipegu přišla první výhra, ke které přispěl Neuvirth 28 zákroky. Philadelphia inkasovala méně než dvě branky poprvé od 14. října.
„Byl to dlouhý trip. Myslím, že jsme se zlepšovali každým zápasem,“ řekla hlavní hvězda večera. „Byl to skvělý týmový výkon. Chlapi odváděli výbornou práci po celých šedesát minut, takhle musíme hrát venku pokaždé.“
Neuvirth je s 94,5 procenty úspěšnosti zákroků s Henrikem Lundqvistem momentálně nejlepší v lize, průměr obdržených branek 1,81 ho řadí na čtvrté místo. Trenér Dave Hakstol tak podle očekávání čelil otázkám, koho upřednostní v nadcházející sérii domácích zápasů. Letci teď hrají čtyři z pěti duelů doma a Neuvirth vypadá v lepší formě než Mason.
„O to se budeme starat a všechno to promyslíme tak den dva předtím,“ odvětil kouč, který měl jinak pro českého brankáře jen slova chvály. „Michal dobře viděl puky, pro spoluhráče odvedl dobrou práci a oni odvedli dobrou práci před ním. Dává nám šanci vyhrát a bodovat v každém utkání, kdy nastoupí.“
Philadelphia však zatím moc neboduje. Flyers jsou se třinácti body až dvanáctí ve Východní konferenci. Jakub Voráček, který si v sobotu připsal asistenci na prvním přesilovkovém gólu Braydena Schenna, čeká už čtrnáct utkání na gól. V sobotu zajistili přesné trefy už zmíněný Schenn, po něm ve třetí třetině taktéž v přesilovce Wayne Simmonds a v závěru do prázdné brány Matt Read.
Špatně si tedy nevedl ani Ondřej Pavelec, který inkasoval z 22 střel pouze dvakrát. Kladenský odchovanec se poslední dobou pravidelně střídá s Hutchinsonem. Oba vychytali svému týmu zatím po čtyřech výhrách, Hutchinson má ale lepší procentní úspěšnost zákroků a velmi těsně i průměr obdržených branek.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -