- Reklama -

Neuvirthovi bude v chytání za Flyers pomáhat i Rocky

- Reklama -

Český gólman Michal Neuvirth bude od příští sezóny NHL chytat v nové masce. A jako motiv si vybral filmového boxera Rockyho Balbou. Důvod je nasnadě – jeho nový hokejový domov je Philadelphie, kde právě slavný filmový příběh o boxerovi kdysi vznikal.


Neuvirth podepsal s Flyers dvouletý kontrakt na začátku července, loňskou sezónu odchytal v Buffalu a New Yorku Islanders.
„Po několika trejdech nebylo moc možností, kde se stát brankářskou jedničkou. A když přišla nabídka od Flyers, cítil jsem, že to bude pasovat přesně pro mě,“ tvrdí český brankář.
„Letci byli mezi prvními týmy, které mne kontaktovaly. Existovaly i jiné nabídky, ale od Philly přišly nejlepší podmínky a měl jsem z toho jednání také nejlepší pocit,“ pokračoval sedmadvacetiletý gólman, jenž očekává, že bude o místo v bráně bojovat se Stevem Masonem.
„Asi jsme se nikdy nepotkali osobně, ale znám ho už dlouhou dobu. Je v podobném věku jako já. Hráli jsme proti sobě za národní týmy, když nám bylo kolem sedmnácti, osmnácti. A taky si pamatuju souboje z OHL. Je to skvělý brankář a jsem nadšený z toho, že s ním budu moci během sezóny spolupracovat,“ těší se Neuvirth.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to prověřený a dobrý gólman,“ říká na adresu českého brankáře generální manažer Philadelphie Ron Hextall.
„Nejvíce nás na něm upoutalo, že pokud by se cokoliv stalo Masonovi, bude schopen kvalitně zaskočit, jak to už dokázal v minulosti. Jsem si jistý, že jsme získali kvalitního gólmana, který nastoupí častěji než klasický náhradník,“ vysvětluje někdejší brankář Philadelphie.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -