- Reklama -

Nic netrvá věčně. Kaneova série skončila na 26 zápasech

- Reklama -

Šestadvacetkrát po sobě se v zápisech z utkání Chicaga objevilo jméno Patricka Kanea. Po sedmadvacáté už ne. V úterním duelu s Coloradem nedovolil hostující gólman Semjon Varlamov skórovat nikomu z hokejistů Blackhawks, body si tedy nemohl připsat ani aktuální lídr statistik.
„Byla to povedená jízda. Dneska jsem nebodoval, takže se zase můžu soustředit jen na hokej. Bude milé, že už o té sérii nebudu muset mluvit. Když se o tom  musíte bavit každý den, je to trochu namáhavé. Teď si zase můžu užívat hokeje,“ přiznal Kane jistou úlevu.
Famózní jízda 27letého útočníka odstartovala 17. října zápasem s Columbusem. Dvakrát obsahovala tříbodový zápis, jednou dokonce čtyřbodový, ale párkrát měl Kane namále. Některé jeho příspěvky měly podobu nahrávky na gól či gólu do opuštěné soupeřovy klece v závěrečných okamžicích.
„Už jsme na to ani moc nemysleli. Bylo to zajímavé, když to bylo kolem devatenáctého nebo dvaadvacátého zápasu, ale potom už jsme se soustředili hlavně na vyhrávání,“ promluví americký olympionik za celou kabinu.
Když bodoval Kane po dvacáté druhé v řadě, překonal klubový rekord Bobbyho Hulla ze sezóny 1971-72. Když minulý pátek vstřelil gól Winnipegu, stal se pátým hokejistou od roku 1990, jehož šňůra čítala aspoň 25 zápasů (spolu se Sidneym Crosbym, Matsem Sundinem, Brettem Hullem a Waynem Gretzkym).
Celkem Patrick Kane během své spanilé jízdy nastřádal 16 branek a 24 asistencí. Kdyby pokračoval ve sbírání bodů stejným tempem jako dosud, měl by jich na konci základní části 120. Tuto metu naposledy pokořil před devíti lety Crosby.
Výkony rodáka z Buffala jsou o to pozoruhodnější, že na začátku sezóny zaměstnávalo jeho mysl kromě hokeje také obvinění ze sexuálního napadení, které proti němu bylo vzneseno. Vyšetřování ale nakonec vyšumělo do ztracena, protože předložené důkazy nebyly podle státního zástupce průkazné a v kauze bylo hodně nejasností.
„Patrick byl vždycky dobrý v tom, jak se dokázal soustředit na hokej,“ tvrdí generální manažer Jestřábů Stan Bowman. „To z něho dělá skvělého hráče. Nepodléhá tlaku a dokonce se zdá, že pod tlakem hraje ještě lépe.“
Trenér Joel Quenneville se přidává k pochvale svého nadřízeného. „Patrick předvedl úžasnou sérii. Musím ho pochválit za stabilní výkony a za to, jak se připravuje na zápasy. Je ohromné, na jak dlouho byl schopen natáhnout svoji šňůru.“
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -