- Reklama -

Nikdy na vás nezapomenu, vzkázal Patrick Sharp celému Chicagu

- Reklama -

Věděl, že to přijde. S Chicagem sice vybojoval další Stanley Cup, ale podobně jako v letech 2010 a 2013 bylo i v letošním roce jasné, že za své vítězství zaplatí někteří hráči Blackhawks nemilou daň – budou se muset přestěhovat do jiného klubu. Patrick Sharp se hráčským škrtům dvakrát úspěšně vyhnul, ale na potřetí už přišla řada i na něj. Po deseti letech věrných služeb musí i on dát Chicagu své sbohem.
„Snažíte se mě rozbrečet?“ snažil se kanadský útočník trochu odlehčit atmosféru sobotní tiskové konference, která byla svolána den poté, co se svět dozvěděl o jeho výměně do Dallasu. „Bylo mi jasné, že k tomu nakonec dojde…ale i tak mě to zasáhlo. Člověku se honí hlavou spousta věcí – jak to bude s rodinou, přáteli, jak se s tím dokážu vyrovnat já sám?“
Rodák z Winnipegu se musí rozloučit se svými spoluhráči, se kterými vybojoval tři Stanley Cupy v posledních šesti letech, s klubem Blackhawks, mezi jehož hlavní tváře bezesporu patřil, ale i s městem jako takovým a místní komunitou občanů.
„Jsem nesmírně hrdý na všechno, co jsem za posledních 10 let dokázal. Na ledě i mimo něj. Pokaždé jsem se mohl spolehnout na velmi vstřícný přístup ze strany vedení zdejšího hokejového klubu – ať už šlo o akce s fanoušky, charitativní projekty nebo jednoduchý fakt, že jsem byl občanem tohoto skvělého města a mohl jsem reprezentovat mužstvo Blackhawks. Bylo to výjimečných deset let,“ konstatoval Sharp.


„Chicago se stalo na dlouhá léta domovem pro mě i moji rodinu. Místní klub se svými skvělými fanoušky a hráči bude mít už navždy svoje místo v mém srdci. Nebude jednoduché se s tím vším rozloučit a odejít do jiného týmu, do jiného města. Ale společně s manželkou jsme připraveni začít novou kapitolu našeho společného života,“ dodal kanadský útočník.
Třiatřicetiletý forvard si prošel celým procesem „chicagské renesance.“ Členem organizace Blackhawks se stal v prosinci roku 2005, tedy v době, kdy americký celek procházel nejhorší krizí od 50. let minulého století. Ještě v sezóně 2005/06 skončili Černí Jestřábi až na 28. místě v ligové tabulce a pošesté za posledních sedm let nepostoupili do play off. A trvalo ještě další tři roky, než se do vyřazovacích bojů dokázali znovu prokousat.
S Chicagem se ale Sharp loučí jakožto majitel třech prstenů pro vítěze NHL, jeden z předních strůjců nové hokejové dynastie a jako hráč, jehož jméno si budou fanoušci klubu pamatovat ještě dlouho po jeho odchodu.

„Je opravdu fascinující jakým vývojem prošla zdejší organizace za posledních deset let. Přičinili se o to hráči, management klubu i naši fanoušci. V roce 2005 bych o takový scénář nezavadil ani ve svých nejdivočejších snech. Ale po těch deseti letech, během kterých jsem poznal řadu skvělých a velmi schopných lidí, mě takový úspěch ani v nejmenším nepřekvapuje,“ řekl Sharp.
A většina z nich mu ještě v den jeho výměny přála co nejvíce štěstí v jeho novém působišti. „Mluvil jsem snad se všemi svými spoluhráči. Nejdéle jsme to probírali s Duncanem Keithem a Brentem Seabrookem. S oběma mě pojí celé moje působení tady v Chicagu,“ dodal kanadský útočník.
Trojnásobný vítěz NHL a majitel zlaté olympijské medaile ze Soči teď míří do Dallasu, kde už ho toužebně očekává generální manažer Stars Jim Nill. „Takových hráčů, jako je Patrick, nemáte v mužstvu nikdy dost. Uspěl na všech úrovních. V NHL, na olympiádě, na mistrovství světa. Máme kádr plný mladých hokejistů a hráči jako Jamie Benn a Tyler Seguin určitě ocení Sharpovy zkušenosti a přehled. Chceme se dostat na stejnou úroveň, na jakou vystoupalo Chicago.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky
Zdroj: Chicago Tribune

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -