- Reklama -

Obránce Šustr byl v NHL vyměněn z Anaheimu do San Jose

- Reklama -

Český obránce Andrej Šustr patří v NHL nově San Jose. Sharks získali práva na dvaatřicetiletého hráče od Anaheimu, opačným směrem putuje útočník Andrew Agozzino. Šustrovi ale končí roční smlouva a už 1. července se může stát nechráněným volným hráčem. Novou tváří Sharks je po výměně s New Jersey také brankář Mackenzie Blackwood, za něhož kalifornský klub obětoval výběr v šestém kole letošního draftu. Blackwood se může stát v sobotu chráněným volným hráčem.

Plzeňský rodák Šustr odehrál dosud poslední zápas v NHL loni koncem dubna právě v dresu Ducks. V polovině července pak podepsal jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu s Minnesotou s platem 750 tisíc dolarů, v případě působení na farmě byl jeho příjem 400 tisíc dolarů. Za Wild ale vůbec nenastoupil a působil jen v záložním týmu v Iowě.

Letos zkraje března se účastník Světového poháru z roku 2016 a předloňského mistrovství světa stal potřetí v kariéře hráčem Anaheimu, i zbytek ale strávil v nižší AHL. Za San Diego sehrál Šustr sedm zápasů a připsal si gól a asistenci. Za Iowu zaznamenal v 39 duelech dvě branky a deset přihrávek.

V základní části NHL, kam se Šustr vrátil předloni po dvouletém působení v Kontinentální lize v čínském Kunlunu, má celkem na kontě 362 utkání za Tampu Bay a Anaheim a nasbíral v nich 11 gólů a 58 asistencí. Ve 46 duelech play off zaznamenal dvě branky a tři přihrávky.

- Reklama -

Šestadvacetiletý Blackwood mění za kariéru v NHL působiště poprvé. Devils si ho vybrali při draftu 2015 ze 42. pozice. V minulé sezoně zasáhl do 22 zápasů základní části, vychytal 10 výher, měl průměr 3,2 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 89,3 procenta. Celkem nastoupil do 152 duelů dlouhodobé fáze, na kontě má 65 vychytaných vítězství, průměr 2,97 a úspěšnost zásahů 90,6 procenta. Osmkrát udržel čisté konto.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -