- Reklama -

Odmakaná premiéra, ale bez bodové radosti. Dave Cameron debutoval na lavičce Sens

- Reklama -

Debut na lavičce Ottawy Senators naplnil všechna jeho očekávání až na oblast, kde se to nejvíc počítalo. Dosavadní asistent Dave Cameron (na snímku) vystřídal před pár dny na místě hlavního kouče Paula MacLeana a stal se desátým trenérem v historii ottawského klubu. Premiéra ho nezklamala, až na výsledek. Senátoři padli doma s Los Angeles před více než 17 tisíci diváky 3:5.
Cameron věděl, že to nebude snadné. Ottawě se letos nedaří, je předposlední v osmičlenné Atlantické divizi. Naproti tomu soupeř z Los Angeles patří mezi ty kvalitní. Obhájci Stanley Cupu sice jsou v Pacifické divizi průběžně až pátí, vděčí za to ale hlavně vysoké konkurenci. S 35 body ztrácí na druhý Vancouver jen tři body.
Domácí se přitom bili srdnatě. Los Angeles vedlo už v polovině první třetiny 2:0, v úvodu druhé části Ottawa srovnala. Podruhé se jim návrat do zápasu nepodařil. Když odskočili Kings do vedení 4:2, povedlo se Ottawě jen snížit, Králové pak pečetili výsledek brankou do prázdné klece.
„Je to zkušenost, čím víckrát tím projdete, tím spíš to příště zvládnete,“ pochválil své hráče za bojovnost nový kouč. „Starší hokejisté jsou obvykle lepší než ti mladí. Mladí hráči v sestavě někdy propadnou atmosféře zápasu a potřebují se dostat zpátky na palubu. Jako každý jiný.“
Okolnosti Cameronovi nepřály. Mužstvo Sens přišlo v první třetině o Chrise Neila, jehož návrat je reálný v horizontu týdnů. Tvrdý útočník Ottawy doplatil na nepříjemný hit Braydena McNabba, z utkání odstoupil a už se do něj nevrátil.
Navzdory velké snaze nedokázali Senators vstřelit víc než tři branky. Jonathana Quicka překonali pouze Bobby Ryan, Mark Stone a Jared Cowen. Posledně jmenovaný se blýskl hattrickem Gordieho Howea, když k brance přidal asistenci a bitku. Celkem pochytal americký brankář 32 střel domácích. Cory Anderson na straně Ottawy čelil stejnému počtu střel, inkasoval ale čtyřikrát.
Nádherný byl hlavně gól Bobbyho Ryana. Útočník Ottawy zakončil parádní sólo vyzdobené prohozením puku mezi nohama bránícího soupeře povedeným bekhendovým blafákem. „Náš hlas za gól roku bude patřit Ryanovi,“ objevilo se poté na twitterovém účtu Los Angeles Kings.
„Nasazení tam rozhodně bylo, bojovali jsme celých šedesát minut. Obhájce Stanley Cupu je docela dobré měřítko a my s ním dokázali hrát,“ těšilo Ryana. „Bojovali jsme hlavně za Camerona. Nikdo zbytečně nemluvil, vzali jsme to na sebe, chtěli jsme pro něj vybojovat první vítězství. Nepřišel do snadné situace, ale určitě má na čem stavět.“
Foto: Icon Sportswire
6. branka branka Bobbyho Ryana v letošní sezóně NHL

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -