- Reklama -

Osm porážek už bylo moc. Yeo končí v Minnesotě

- Reklama -

Není nic staršího než loňský úspěch. Co na tom, že Mike Yeo dostal třikrát po sobě Minnesotu do play off, což se ani jednomu z jeho dvou předchůdců nepodařilo. Letos to s Divochy vypadá všelijak a za hlavního viníka byl označen trenér. Po sérii osmi proher v řadě Yeo v klubu končí, jeho místo pro zbytek sezóny zaujme John Torchetti z farmy v Iowě.
„Chtěl bych Mikeovi poděkovat za jeho tvrdou práci a oddanost, kterou prokazoval po celou dobu svého působení na lavičce Wild. Do budoucna mu přeju všechno nejlepší,“ rozloučil se s odcházejícím koučem generální manažer Chuck Fletcher.
Šéf Divochů sice ještě před týdnem ubezpečoval veřejnost, že Yeova pozice je v bezpečí, sám trenér ale dobře věděl, že tomu tak není. „Jsem realista,“ pronesl po sobotní porážce s Bostonem. „Nemůžete prohrávat zápasy a nepředpokládat, že může dojít ke změnám. Po porážkách čekáte nějakou odezvu, ať už jde o výměnu hráčů, výměnu trenéra nebo něco jiného.“
Pokud jde o složení hráčského kádru, nepatří už Minnesota k „bezejmenným“ týmům. Před čtyřmi roky přišli Zach Parise s Ryanem Suterem, v dalších letech je následovali Jason Pominville a Thomas Vanek. I proto jsou poslední dvě účasti ve druhém kole play off (obě ukončené vyřazením od Chicaga, stejně jako v roce 2013 v úvodním kole) pro majitele už málo.
Yeo, pro kterého bylo angažmá v Minnesotě první velkou štací v NHL po předchozích rolích asistenta v Pittsburghu a hlavního kouče na farmě v Houstonu, opouští klub s lehce nadprůměrnou bilancí 173 vítězství ze 349 utkání základní části. V play off jeho svěřenci uspěli v jedenácti z osmadvaceti případů. K dnešnímu dni se Wild nacházejí na desátém místě Západní konference s pětibodovým odstupem od postupových příček.

Zajímavá je postava Yeova nástupce Johna Torchettiho. Ten se ujímá funkce na dočasné bázi, na což je z minula dost zvyklý. V roce 2004 takhle přebíral Floridu po Ricku Dudleym, v roce 2006 se na závěr základní části ujal hokejistů Los Angeles. Z 39 odkoučovaných zápasů má bilanci 15 výher a 19 porážek.
Jednapadesátiletý muž dále zastával post asistenta v Chicagu, Atlantě a Tampě, v sezóně 2013-14 vedl CSKA Moskva v Kontinentální lize.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -