- Reklama -

Owen Power podepsal s Buffalem

- Reklama -

Je mu teprve devatenáct, přesto už je mistrem světa a zahrál si i na olympijských hrách. Loni se stal obránce Owen Power jedničkou draftu NHL a rozhodl se strávit ještě jednu (celkově druhou) sezónu na michiganské univerzitě.

V týmu se sešel s dalšími mladými hvězdami tohoto draftu, mezi jeho spoluhráče patřili Matty Beniers (dvojka draftu), Luke Hughes (čtyřka), Kent Johnson (pětka), Mackie Samoskevich (24.), Brendan Brisson (29/2020) nebo Thomas Bordeleau (38/2020).

„Vrátit se do školy ještě na jeden rok bude dobré pro můj rozvoj, navíc máme velkou šanci zaútočit na titul národních šampionů,“ říkal během draftu 2021.

Hvězdami nabitý celek Michiganu podle očekávání postoupil do závěrečného turnaje Frozen Four, který dnes vrcholí v bostonské TD Garden. Jenže čtvrteční semifinálovou bitvu Michigan nezvládl a v prodloužení padl s denverskou univerzitou. Pro Powera a spol. sezóna skončila. Tedy, alespoň ta univerzitní.

- Reklama -

V pátek totiž Buffalo Sabres oznámili, že s talentovaným obráncem podepsali tříletou nováčkovskou smlouvu. Už během víkendu by se měl Power připojit k týmu a očekává se, že si v úterý proti Torontu odbude svou premiéru v NHL.

Owen Power je čtvrtou jedničkou draftu v historii Sabres. Před ním klub z první pozice draftu vybíral třikrát – Gilbert Perreault (1970), Pierre Turgeon (1987) a Rasmus Dahlin (2018). První dva patří mezi nejvýznamnější klubové legendy, švédský bek má pak také nakročeno k parádní kariéře, letos prožívá „breakout season“. Teď se k němu připojí další hvězdný bek.

Ve stejný den jako Power podepsal smlouvu s týmem NHL i jeho parťák z týmu Michiganu, útočník Kent Johnson. Pětka draftu 2021 má v kapse tříletou nováčkovskou smlouvu s Columbusem. I on by si měl brzy odbýt premiéru za Blue Jackets.

„Je to úžasný mladý muž, na ledě i mimo led. Výjimečný hráč, nesmírně kreativní, který fanoušky zvedá ze sedadel. Těšíme se, že u nás bude pokračovat ve svém růstu,“ komentoval to generální manažer Jarmo Kekäläinen.

 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -