- Reklama -

Patrick Kane má našlápnuto k zisku Hart Trophy

- Reklama -

Pokud bude útočník Patrick Kane pokračovat v současných výkonech, mohou se fanoušci Chicaga těšit na další parádní jízdu play off. Už teď má Kane o čtvrtinu lepší čísla ve statistikách než v minulé sezóně a jednoznačně patří k nejlepším hráčům NHL tohoto ročníku. Zůstává proto velkým favoritem na zisk Hart Trophy.
Kane vede produktivitu NHL s 89 kanadskými body, což mimo jiné znamená, že se podílel na 45,8 procentech všech branek Chicaga. V průměru má 1,27 bodu na zápas a nebodoval jen v 15 zápasech sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pokud bude takhle pokračovat, mohl by dosáhnout na číslo 104 v kanadském bodování. „Letos povýšil svoji hru zase o další úroveň výše. Každý večer je dominantním hráčem naší sestavy,“ libuje si generální manažer Blackhawks Stan Bowman.
Už nyní si Kane vylepšil osobní rekordy v počtu gólů (38), branek v přesilovce (15) a vítězných branek (7). A to všechno v době, kdy jeho hvězdní spoluhráči Jonathan Toews a Marián Hossa (14 zápasů vynechal kvůli různým zraněním) zůstávají za bodovým očekáváním.
Kaneovi ale pomáhají jiní borci – dva Rusové Arťom Anisimov a Artěmij Panarin, kteří s ním nastupují od začátku sezóny a tato řada patří k postrachům celé soutěže.
„V minulosti jsme ho zkoušeli dát dohromady s několika dobrými hráčiů, ale nikdy ta společná chemie nefungovala tak skvěle jako nyní. Je to, jako by spolu hráli už pět let a ne teprve první sezónu,“ těší Bowmana.
I díky řadě Panarin – Anisimov – Kane sbírá Chicago jeden bod za druhým a sám americký křídelník bodoval od 17. prosince do poloviny února v šestadvaceti zápasech v řadě. Během této série měl prsty ve 40 ze 75 branek týmu. Kane si tehdy připsal 16 gólů a 24 přihrávek.
Není divu, že Bowman sedmadvacetiletého rodáka z Buffala chválí a vyzdvihuje jeho přínos pro mužstvo. „Pokud by tehdy nebyl Patrick tak dobrý, nejsme dnes v pozici, ve které jsme. Vzal na sebe zodpovědnost a pomohl mužstvu postavit se na nohy.“
„Speciálně v první polovině sezóny náš tým mockrát podržel. Měli jsme několik nových hráčů a zkoušeli najít ty správné kombinace. A on během toho v zápasech zářil, jako by se nic nedělo a zachraňoval tým do chvíle, než do sebe všechno začalo správně zapadat,“ dodává Bowman na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -