- Reklama -

Pittsburgh začíná střílet góly. Malkin s Kesselem jej dovedli po 18 letech k výhře v San Jose

- Reklama -

Trvalo to víc než osmnáct let, ale povedlo se. Pittsburgh konečně našel způsob, jak uspět proti Žralokům v jejich hale. V úterý zvítězil v SAP Centeru 5:1, na výsledku se klíčovou měrou podílela dvojice MalkinKessel. První nasbíral tři body za gól a dvě asistence, druhý dvakrát skóroval. Pens uspěli v San Jose poprvé od 22. října 1997.
Oba hráči byli vyhlášeni hvězdami večera. Na trojlístek je doplnil Chris Kunitz, který měl dvě nahrávky. Sidney Crosby, jenž nedávno proklouzl do první stovky ligové produktivity, stále stagnuje, v utkání proti Sharks nebodoval. S -10 body v tabulce pravdy je Crosby až na 706. místě, což je jeden z nejhorších výsledků v NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Mužstvo naštěstí táhnou jiní. Přestože se Pittsburgh dlouho trápil a v počtu vstřelených branek patří jen k průměru, v počtu získaných bodů se drží ve Východní konferenci na čtvrtém místě. V úterý se Tučňákům konečně dařilo i střelecky, pět branek je jejich letošní střelecké maximum. Zatím nedokázali dát Pens víc než čtyři góly za zápas!
„Je dobré, když se vám daří skórovat,“ těšilo trenéra Mikea Johnstona. „Je to velmi dobrý hokejový tým. Vím, že začátkem sezóny neměli dobré období a trochu se trápili, ale jak jsme je viděli v Pittsburghu na jejich tripu, hráli moc dobře. Působili jako jeden z nejlepších týmů, proti kterému jsme letos hráli.“
„Hlavně doma jsou nebezpeční, jak každý ví,“ zdůraznil kouč Pens. „Myslím, že jsme tu naposledy vyhráli v roce 1997. To je dost dlouho. Je náročné v téhle budově zvítězit. Z doby, kdy jsem působil na západě, vím, že v téhle hale se hraje těžko.“
Pittsburgh otevřel skóre už ve 3. minutě, kdy se po Malkinově přihrávce trefil Kessel. Hráč, který přišel v létě z Toronta, mazaně objel bránu a z těžkého úhlu zkusil nahodit puk, který Martinu Jonesovi propadl za jeho záda. Gólman domácích pochytal jen 24 střel z 28, Marc-Andre Fleury na straně hostů měl 33 úspěšných zákroků.
„Byl to šťastný kotouč. Snad dvakrát ho někdo tečoval,“ přiznal střelec.
Podobně nachytal Jonese ve druhé třetině Malkin, který zvyšoval už na 3:0 pro hosty. Také ruský hokejista skóroval po objetí brány, když zasunul kotouč kolem tyčky. „Další skvělý moment v klíčový čas,“ chválil Malkina spoluhráč David Perron. Hráč s číslem 71 nasbíral osm branek a pět asistencí v posledních sedmi odehraných zápasech.
Žraloci sice snížili, víc se jim ale nepodařilo. Ve třetí třetině zvýšil v přesilovce Pens Perron na 4:1 a Kessel opět po Malkinově přihrávce zpečetil výsledek do prázdné brány na 5:1.
„Pittsburgh byl dnes hladový. Musíte jim vyslovit uznání za to, jak sem přijeli a jak dobře odvedli svou práci,“ pochválil soupeře kouč domácího San Jose Pete DeBoer.
Výsledky z 1. prosince
Video: sestřihy z utkání – 1. prosinec
Foto: Icon Spoprtswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -