- Reklama -

Gudas likvidoval Senátory, vyřadil Michálka i Zibanejada

- Reklama -

Až se příště utkají Philadelphia s Ottawou (stane se začátkem dubna), bude se muset mít obránce Letců Radko Gudas hodně na pozoru. Může se totiž stát, že si na něho Senátoři budou chtít došlápnout za to, jakým způsobem „pročistil“ jejich sestavu ve včerejším vzájemném zápase. Po zákrocích českého zadáka zamířili předčasně do kabin útočníci Milan Michálek a Mika Zibanejad.
V prvním případě je v tom Gudas nevinně. Michálek se totiž ve 37. minutě postavil do dráhy jeho střely dobrovolně sám, jenže tak nešťastně, že ho kotouč zasáhl do pravé ruky a zlomil mu ji.
„Vypadá to na delší pauzu,“ zhodnotil po utkání zdravotní stav svého svěřence trenér Dave Cameron.
Ve druhém případě byla Gudasův prohřešek zřejmý, ačkoliv sudí na ledě ve 43. minutě jeho zákrok loktem směřující na Zibanejadovu hlavu vyloučením neohodnotili. Na lavičce Ottawy to vzbudilo velké pobouření, kanadský klub volá po předvolání pražského rodáka před disciplinární komisi.
„Tohle byl faul za pětiminutový trest a já si jsem jistý, že by měl být prozkoumán,“ hřímá kouč Cameron. „Neřeší se teď pořád v lize právě tohle, zákroky na hlavu? Šokovalo by mě, kdyby tenhle faul nezkoumali u videa a Gudas by nebyl suspendován.“
Švédského forvarda stáhli Senators okamžitě ze hry především z preventivních důvodů, v jeho případě není jasné, jestli a jak dlouho bude v sestavě chybět. Úterní utkání sledoval z tribuny Colin Greening, pro doplnění soupisky do plného počtu by klub musel povolat z farmy v Binghamtonu ještě jednoho útočníka.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -