- Reklama -

Predátoři našli recept na Žraloky. Stačí využívat přesilovky

- Reklama -

V dosavadním průběhu play off využili hokejisté Nashvillu jen dvě z 31 nabídnutých přesilovek. Ve včerejším utkání se San Jose tenhle počet zdvojnásobili. Soupeřům navíc při jejich čtyřech početních výhodách nedovolili skórovat ani jednou, což byl výrazný rozdíl oproti předchozím dvěma zápasům, kdy měli Sharks 60procentní úspěšnost. Vítězství 4:1 je především důkazem kvalitní práce speciálních formací.
„Potřebovali jsme se zlepšit v přesilovkách i v oslabeních,“ uznává útočník James Neal. „Nehráli jsme až tak špatně, ale když skórujete v přesilovce a poté nějakou ubráníte, změní to obraz hry. Nám se to dneska povedlo a vybojovali jsme důležitou výhru.“
Začátek proti nejlepšímu týmu ze zápasů venku přitom Predators neměli zrovna oslnivý. Karlssonovo brzké vyloučení nepotrestali, ve čtrnácté minutě inkasovali po Marleauově průniku, přes přestávkou a na přelomu třetin se museli dvakrát bránit ve čtyřech. Když ale po návratu z kabin dostali po faulu Jonase Donskoie čtyřminutovou výhodu, využili ji.
„Neal moc nekrvácel, bylo to jen škrábnutí na rtu,“ podotkne útočník Sharks Joe Pavelski. „S tím se ale nedá nic dělat. Tenhle gól byl klíčovým momentem.“
Další branka domácích padla ve 35. minutě při hře čtyřech proti čtyřem, když kapitán Shea Weber vyslal pumelici z vrcholu kruhů. V půli závěrečného dějství se puk odrazil přímo na hůl Colina Wilsona a bylo to 3:1, čtyři minuty před sirénou Filip Forsberg (na snímku) při další početní výhodě podepsal účet zápasu.
„Naše přesilovkové formace zatím v play off nedávaly tolik branek, kolik bychom si přáli. Přesilovky přitom můžou být v play off klíčovým faktorem. Dneska byly,“ říká švédský mladík.
San Jose poprvé během letošních vyřazovacích bojů prohrálo na soupeřově půdě.
„Nemůžeme čekat, že budeme vyhrávat všechno,“ nepropadá panice trenér Peter DeBoer. „Tohle je play off Stanley Cupu, série se může klidně natáhnout na sedm utkání. Nashville má dobrý tým, musím jim složit poklonu. My předvedli dobrý hokej, ale oni dnes vyhráli bitvu speciálních formací. My ji vyhráli minule, takhle to v časech play off chodí.“
Kdo bude vítězem příště? Uvidí se ve čtvrtek večer, kdy se znovu hraje v Tennessee.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -