- Reklama -

Kontroverzní hit a pak vítězná branka. Brian Boyle hrdinou Tampy Bay

- Reklama -

Brian Boyle tvrdě narazil Thomase Hickeyho a krátce nato rozhodl zápas s NY Islanders. Ostrované si přivezli do domácí haly v Brooklynu z Tampy vyrovnaný stav série 1:1 a dlouho to vypadalo, že půjdou do vedení. Hosté ale v 60. minutě dokázali srovnat na 4:4 a Boyle pak o po necelých třech minutách prodloužení rozhodl.
Victor Hedman vystřelil z levé strany, bránu sice netrefil, puk se ale šťastně odrazil od zadního mantinelu k úplně volnému Boyleovi, na kterého zapomněla obrana Islanders u tyčky branky Thomase Greisse. Nastavený čas tak neměl v úterý v New Yorku dlouhého trvání.
„Myslel jsem, že jsem to trefil, ale minul jsem,“ řekl Hedman. „Naštěstí tam byl Boyle připravený dorazit. Byl to šťastný odraz…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenérovi Islanders Jacku Capuanovi vadilo, že zákrok Boylea na Hickeyho nebyl posouzen jako nedovolený. „Byl to přímý úder na hlavu. Předpokládám, že bude suspendován. Tohle je ten typ hitů, které se snažíme ze hry vytěsnit. Je to frustrující také proto, že rozhodčí to dobře viděli.“
Trenér Tampy Bay samozřejmě situaci tak dramaticky neviděl. „Kolik hitů bylo rozdáno v celém zápase? 70-80?“ zeptal se Cooper. „Myslím, že jich tam bylo 15 horších, než byl ten Boyleův… Pro mě to byl mírný hit oproti jiným, co jsme v tomto zápase viděli.“

Velmi důležitý byl také gól Nikity Kučerova z poslední minuty základní hrací doby. Islanders vedli od 52. minuty 4:3 a pomalu začínali věřit, že půjdou v sérii do vedení. Hosté vyměnili brankáře za šestého hráče v poli a podařilo se jim vyrovnat.
Kanonýr Lightning je se sedmi góly nejlepším střelcem probíhajícího play off, s deseti body (7+3) je pátý v produktivitě, které vévodí dvanáctibodový Jamie Benn z Dallasu (5+7).
Střeleckou parketu mu včera výborně připravil Jonathan Drouin. Ten potáhl kotouč po levém straně a potom ho naservíroval ruskému hokejistovi, jenž číhal nikým nekrytý v prostoru mezi kruhy.
Drouin si v zápase prožil i jednu hodně těžkou chvilku, když ho v páté minutě druhé třetiny tvrdě sestřelil Thomas Hickey. Jednadvacetiletý mladík pak sice zamířil do šatny, ale ve třetí třetině se naštěstí pro Tampu zase vrátil do hry.
„Jonathan (Drouin) je bojovník. Povzbudilo nás, že se vrátil. Hra bez brankáře s ním nebo bez něho je obrovský rozdíl. Skvěle v téhle situaci tvoří hru a má velkou zásluhu na tom, že jsme tam, kde jsme,“ pochválil svého spoluhráče gólman Blesků Ben Bishop, jenž vyrovnal klubový rekord mezi brankáři Tampy v počtu zápasů odehraných v play off NHL. Bishop i Chabibulin nastoupili ve Stanley Cupu v 33. utkáních.

- Reklama -

Po Kučerovově trefě přišli Islanders o těsný náskok, který si po celé utkání pracně budovali. Islanders v duelu vedli 1:0, 3:2 a 4:3, stav po první třetině byl 1:1, po druhé 2:2 a po té třetí nakonec 4:4. V barvách domácích byl vidět hlavně Josh Bailey (2+0), který se vrátil do hry po dvou vynechaných zápasech kvůli zranění v horní části těla.
Výborně mu sekundoval Cal Clutterbuck (1+1), za hosty se blýskl především švédský zadák Victor Hedman (1+2) a tři dvoubodoví hráči Ryan Callahan (1+1), Alex Killorn (0+2) a Valtteri Filppula (0+2).
„Věděli jsme, že budou před domácím publikem tlačit a já myslím, že jsme odvedli dobrou práci hlavně v tom, abychom přežili jejich bouři,“ řekl Bishop. „Měli hodně šancí, ale to jsme zvládli, hodně důležitý byl potom gól na konci první třetiny, který nám umožnil jít do té druhé za stavu 1:1.“
Hit Thomase Hickeyho na Jonathana Drouina

Branka Nikity Kučerova na 4:4


Brian Boyle tvrdě narazil Thomase Hickeyho a vzápětí rozhodl zápas

Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -