- Reklama -

Přípravný zápas Detroitu navštívil Gordie Howe

- Reklama -

Gordie Howe se objevil na veřejnosti. Legendární hokejista Detroitu a jeden z nejuznávanějších hráčů celé hokejové historie navštívil přípravný zápas Rudých křídel. Stalo se tak poprvé od série mozkových mrtvicí, které ho potkaly minulý rok.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V Joe Louis Areně se objevil po víc než dvou letech, naposledy se zde ukázal 31. března 2013 při oslavě svých 85. narozenin.
Dnes sedmaosmdesátiletý muž sledoval první třetinu utkání z lóže majitelů klubu Mikea a Marian Ilitchových. Pak odjel domů. Howe nyní žije v Sylvanii ve státě Ohio se svým synem Murrayem.
Skvělá příležitost se s Gordiem setkat. Je to ohromné. Vždyť je to Gordie Howe, neuvěřitelné,“ užíval si přítomnost legendy Jeff Blashill, aktuální trenér Red Wings.
„Byl úžasné ho vidět. Spolupracoval jsem docela těsně s Markem Howem poslední čtyři sezóny. Docela dobře jsme se poznali, takže jsem věděl, jak se Gordie má. Bylo skvělé ho dnes vidět osobně,“ dodal.
Přítomnost tak uznávaného hráče udělala samozřejmě radost také soupeři. Howe se zastavil v šatně Chicaga Blackhawks, kde se setkal s trenérem Joelem Quennevillem, jenž hrál v osmdesátých letech s jeho synem Martym v Hartfordu.


„Potkal jsem Marka v úterý u nás v United Centeru, říkal mi, že by se tady Gordie mohl objevit. Byl jsem skutečně nadšený z možnosti ho pozdravit,“ řekl kouč Chicaga.
„V minulosti jsme se s Gordiem mockrát potkali, mockrát jsme spolu povečeřeli. Trénoval s námi v Hartfordu ještě před pár lety. Takže bylo dobré se s ním vidět. Je to skvělý muž, skvělý pro celý sport a samozřejmě i tady pro Detroit.“
Gordie Howe při středeční návštěvě Joe Louis Areny

Snacha Gordie Howea prozradila webovým stránkám Red Wings, že její tchán má lepší i horší dny. Stále umí vtipkovat nebo pomoci s prací kolem domu. Znovu získal chuť k jídlu. Dokonce se zúčastnil svatby své vnučky minulý měsíc v Michiganu.
Howe se podle informací lékařů, které tlumočil syn Murray, zotavil z následků mozkových mrtvic, bohužel však nadále bojuje s pokračující stařeckou demencí.
Foto: Wylie Poon

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -