- Reklama -

Pro Kellyho už sezóna zřejmě skončila

- Reklama -

Přičtěte k dnešnímu datu šest či osm měsíců a dostanete přibližný termín, kdy se v sestavě Bruins znovu objeví Chris Kelly. Ano, v optimálním případě to bude během druhého kola play off, v tom nejméně příznivém už v této sezóně vůbec. Bostonský útočník má zlomenou stehenní kost, dnes ho čeká operace.
„Doufáme, že budeme schopni jeho ztrátu nějak nahradit, ale myslím, že teprve teď lidi poznají, jak důležitý je pro náš tým – nejen na ledě, ale také v kabině a okolo. Spoluhráči Chrise ohromně respektují a on na ledě odevzdá vše, co od něho požadujeme,“ lituje problémů svého svěřence kouč Medvědů Claude Julien.
„Přesouvali jsme ho v sestavě na všechny možné pozice a on nikdy neřekl ani slovo. Vždycky se snažil využít příležitosti na místě, kam jsme ho postavili. Je to velmi univerzální hokejista, na něhož jsme se mohli spolehnout. Bezpochyby nám bude chybět,“ dodává Julien.
34letý forvard se zranil ve druhé minutě úterního zápasu s Dallasem bez jakéhokoliv přičinění protivníka. Těsně předtím, než se zhroutil k ledu u střídačky Stars, sice došlo k lehkému kontaktu s hokejkou Coltona Scevioura, ale ten nemohl být příčinou Kellyho pádu.
Rodáka z Toronta získali Medvědi v únoru 2011 z Ottawy výměnou za volbu ve druhém kole draftu a o pár měsíců později s nimi už slavil zisk Stanleyova poháru. Ve 288 utkáních za Bruins nasbíral 101 bodů, ale mnohem důležitější je jeho přínos pro defenzívu mužstva. Kelly je klíčovým členem speciální formace pro oslabení.
„Bude velmi těžké vyrovnat se s jeho ztrátou, je důležitým členem našeho týmu,“ říká útočník Brad Marchand. „Je lídrem v kabině i na ledě a letos hrál opravdu dobře. Je opravdu těžké vidět kapitána a spoluhráče s takovýmhle zraněním.“
Kellymu, který v mužstvu zastává funkci zástupce kapitána, končí po sezóně čtyřletá smlouva za 12 mil. dolarů.
Foto/Photo by: Sarah Connors

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -