- Reklama -

Proti loňsku jsme se zlepšili, říká k výkonům Toronta Roman Polák

- Reklama -

Zatím mají na kontě jen jednu výhru v pěti zápasech. Také v dalších duelech bude Toronto bojovat hlavně o přežití a o to, aby se odlepilo ode dna Atlantické divize. Přestože Maple Leafs předvádí zatím pod vedením nového kouče rozpačité výkony, hráči zůstávají optimističtí.
„Když se podíváte na zápasy, jsme organizovanější a držíme se plánu,“ říká český obránce Roman Polák. „Rozhodně je proti loňskému roku vidět pokrok.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Leafs se určitě zlepšili v držení kotouče. Pokud se snad zhoršili v něčem, co šlo dřív považovat za silnou stránku klubu, pak je to brankoviště. Průměrná brankářská úspěšnost zákroků 88,9 je velmi slabá a patří k nejhorším v lize. Záliba Jonathana Berniera v pouštění laciných gólů na úvod utkání byla také věcí, kterou Mike Babcock brankáři v pondělí vyčetl.
„Nejsem velký zastánce strkání hlavy do písku a ignorování toho, co se děje. Raději problémy pojmenuju,“ řekl trenér. „Co se mi líbí na ‚Berniem‘, že přijímá odpovědnost, tvrdě pracuje a snaží se dělat všechno správně. Myslím, že když se náš tým zlepší herně, bude to jednodušší i pro brankáře.“
Po špatném začátku přivítali v Torontu pětidenní volno, další duel je v hracím kalendáři v plánu až na středu proti Buffalu, pak v sobotu proti Montrealu. Umožňuje to strávit víc času tréninkem a nechat hráče přivyknout novinkám, které po nich Babcock požaduje.
„Věřím, že když budeme pořádně pracovat a důvěřovat jeden druhému, dostaneme šanci,“ doufá trenér.

Jeden z funkcionářů konkurenčního týmu přirovnal aktuální Toronto k novému týmu, který právě vstoupil do ligy. Jeho sestava něco takového připomíná. Je plná nových hráčů – cestovatelů. Pouze šest hokejistů má smlouvu s platností za konec příští sezóny. Několik jich bude kandidáty na výměnu před uzávěrkou přestupů plánovanou na 29. února.
Přes nejistotu ohledně budoucnosti i postupu do play off neztrácí někteří hráči optimismus. „Vidíte, že jsme na správné cestě. Myslím, že to je pozitivní věc. Vidíte věci, které děláme dobře. Střílíme víc než soupeři, hrajeme dobře,“ zdůrazňuje Roman Polák.
Zbývá už jen začít víc vítězit.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -