- Reklama -

Kings jsou bez šťávy

- Reklama -

Minulé úterý museli Králové zrušit svoji dopolednlakings-fbí přípravu, protože o den dříve postihl jejich tréninkové centrum v El Segundu výpadek elektrického proudu a chladící agregáty nestihly po opravě připravit dostatečně kvalitní led. Tento týden se situace opakovala. Svěřenci Darryla Suttera jsou ale „bez šťávy“, i co se týče výkonů na svém hlavním stadiónu Staples Center.
Série pěti zahajovacích utkání na vlastním kluzišti slibovala ideální předpoklady k úspěšnému vstupu do sezóny, Kings ale fanouškům nabídli jen pocity zmaru. Na začátek prohra 1:5 s kalifornským rivalem ze San Jose, jako druhý chod porážka 1:4 s Arizonou, do třetice všeho špatného nula proti Vancouveru (0:3).
„Všichni jsme si vědomi toho, že jsme v prvních dvou zápasech nezahráli moc dobře,“ sypal si za celé mužstvo popel na hlavu kapitán Dustin Brown. „Hodně to mělo do činění, zvláště v prvním utkání, s nedostatkem bojovnosti, což je neakceptovatelné. Když jsme se loni nedostali do play off, bylo nám řečeno, že právě tohle nám nejvíc chybělo.“
Před třetím zápasem provedl kouč Sutter změny ve složení svých ofenzivních řad. Mariána Gáboríka přesunul z Kopitarovy pravé strany na obvyklou levou a přiřadil k nim Browna. Milana Lucice přeřadil do druhé formace k Jeffu Carterovi a Tyleru Toffolimu, jejichž dosavadní parťák Tanner Pearson sestoupil také o úroveň níž.

„Když jsme získali Lucice, hned se začalo mluvit o tom, že Gaby půjde na pravé křídlo a Milan na levé. Vypadalo to jako správná volba. Jenže na papíře si můžete sestavovat útoky, jak chcete, a dokud je neuvidíte v akci, nepoznáte, zda to bude fungovat,“ uznává Sutter svoje pochybení. „Lucic hrál v Bostonu s Krejčím a Marchandem, což jsou stejně dobří hráči jako Kopitar, jenže oba byli pravorucí.“
Anže Kopitar s Gáboríkem a Brownem tvořili sehranou trojici během putování za Stanley Cupem v roce 2014, loni byli rozděleni. Šéf lavičky Los Angeles věří, že návrat ke starým pořádkům přinese i tehdejší výsledky.
„Pokud jde o Kopitarovy asistence, jeho čísla nešla dolů (právě naopak, z 41 na 48, pozn. red.). Byly to góly, kde došlo v minulé sezóně k poklesu (z 29 na 16). Chtěli bychom, aby byl trochu víc sobecký. Když se na něho někdy podíváte, maká víc ve vlastní třetině než v útočném pásmu,“ poukáže Darryl Suter.
Jak napovídá výše připomenutý výsledek, ani tato změna v duelu s Canucks nepřinesla ovoce. Králové začali sklízet body až o víkendu. V pátek zdolali Minnesotu 2:1 po prodloužení, v neděli stejným skóre už v normální hrací době Colorado. Střetnutí s Divochy rozhodl svým prvním gólem v sezóně Kopitar, proti Lavinám se premiérově prosadil Gáborík.
„V prvních třech zápasech jsme se až moc snažili. Teď jsme se vrátili k našemu normálnímu hokeji a funguje to,“ tvrdí obránce Jake Muzzin v rozhovoru pro Los Angeles Times.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Celková bilance šesti gólů z pěti startů sice stále není kdovíjak povzbudivá, ale v Kalifornii věří, že přijdou i branky.
„Nepanikařili jsme, když jsme prohráli první tři utkání. Stejně tak nebudeme přehnaně nadšení z toho, že jsme dvakrát zvítězili. Musíme vyhrát mnohem víc zápasů, pokud se chceme dostat do play off,“ dobře ví Tyler Toffoli, který jako autor poloviny všech gólových příspěvků Kings má nejčistší svědomí. „Začali jsme vyhrávat, ale víme, že nás čeká spousta práce a pořád máme co zlepšovat. Dostáváme se do toho a to je dobré znamení. Každopádně hrajeme mnohem lépe než dřív.“
Tento týden čekají Krále tři testy jejich znovuzrozeného sebevědomí. Ve čtvrtek zavítají k odvetě do San Jose, v pátek se představí doma proti Carolině a v neděli míří do Edmontonu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -