- Reklama -

Půjde to, věří v Pittsburghu. V sobotu dovedl Pens k výhře dvěma góly Crosby

- Reklama -

Už po prvním zápase hráči Pittsburghu rozhodně neztráceli sebevědomí. Rangers sice těsně vyhráli, Tučňáci však prohlašovali, že si na Jezdce věří. Že s nimi vydrží bruslit, dovedou jim dát nějaké góly a určitě je mohou porazit. Nešlo o prázdné sliby. V sobotu Pens v Madison Square Garden zabrali a po vítězství 4:3 srovnali stav série na 1:1.
Hlavní zásluhu na probuzení Tučňáků měl jejich kapitán Sidney Crosby, který vstřelil dvě branky a byl vyhlášen první hvězdou večera. Crosby zvyšoval v průběhu druhé třetiny na 2:1 a 3:1, dvakrát se trefil během necelých pěti minut. Poprvé pro něj vybojoval gól Patric Hörnqvist, který se natlačil před bránou a lídr Penguins pak jen snadno dorazil volný kotouč. Podruhé mu pěkně naservíroval puk Chris Kunitz a Crosby se z mezikruží nemýlil.
„Je pěkné být takhle odměněný,“ radoval se hrdina večera, který přišel v závěru základní části trochu smolně o Art Ross Trophy a také postup se svým týmem vybojoval až v poslední možný okamžik.
„Někdy hrajete v play off dobře, ale nedostanete se k výsledku, který byste chtěli. Myslím, že jsme pokračovali v tom, co jsme hráli na konci minulého zápasu. Byli jsme tehdy agresivnější a právě na to jsme dnes navázali,“ doplnil hráč s číslem 87.
Po Crosbyho brankách, útočník Pttsburghu se přitom v předešlých devatenácti duelech trefil pouze jednou, snížili domácí Brassardem, víc ale nestihli. V polovině třetí třetiny navýšil stav přesilovkovou trefou Chris Kunitz, Rick Nash pak už šest vteřin před koncem jen kosmeticky upravil skóre na konečných 3:4.
„Rangers jsou samozřejmě tým, který vyhrál Prezident’s Trophy. Je to skvělý tým, nicméně vidíte, jak vyrovnaná tahle liga je. Platí to už několik let, že každý může porazit každého,“ řekl obránce Penguins Ian Cole a pokračoval.
„Samozřejmě je mnohem těžší dosáhnout toho čtyřikrát v sedmizápasové sérii. My ale máme velmi dobré mužstvo vedené Sidneym Crosbym a jistotu v bráně v osobě Marca Andre Fleuryho. Věříme si, že dokážeme porazit každého.“
Osoby brankářů byly také důležité. Zatímco Fleury inkasoval z 26 střel třikrát, Henrik Lundqvist tak úspěšný nebyl a z 22 pokusů hostů pustil za své záda čtyři puky. Svůj podíl na výsledku měly rovněž přesilové hry. Penguins ubránili šest ze sedmi přesilovek domácích, celkově inkasovali v prvních dvou duelech ve dvanácti oslabeních jen dvakrát.
„Speciální formace jsou klíčem k play off,“ zdůraznil Marc Andre Fleury. „Dnes nemohu dost pochválit naše chlapy, co přede mnou hráli oslabení. Chlapi na přesilovce přitom dali dva góly (trefili se Kunitz a Sutter) a to byl rozhodující rozdíl.“
Série pokračuje třetím duelem v pondělí, kdy se přesune do Consol Energy Centera v Pittsburghu.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -