- Reklama -

Puk se tentokrát odrážel pro Ottawu. Senátoři se udrželi v sérii

- Reklama -

Hráči Montrealu Canadiens si v dosavadním průběhu série nemohli stěžovat na smůlu. Puky se, jak se říká, odrážely jejich směrem. To však přestalo platit ve středečním zápase, kdy Habs s Ottawou poprvé prohráli. Rozhodující a jediné brance zápasu předcházel na začátku 69. minuty právě nešťastný odraz kotouče od mantinelu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Štěstí se hráčů Canadiens drželo i pokud šlo o klíčové momenty. Všechny tři předešlé duely vyhráli o jediný gól, druhý a třetí právě v prodloužení. Také čtvrtý duel potřeboval pro své rozhodnutí víc než šedesát minut, tentokrát se ale radovali Senátoři.
„My měli příznivý odraz minulé utkání, oni ho měli teď, takový je hokej v play off,“ krčil rameny Carey Price, který se musel se spoluhráči před ottawským soupeřem poprvé v sérii sklonit.
Montreal obracel vedení soupeře ve všech třech zápasech, tentokrát už to ale nesvedl. Ani nemohl. V šedesáti minutách základní hrací doby gól nepadl a pak už se hraje vabank – na jediný zásah. Není možnost opravy. Cody Ceci zachytil na modré čáře puk vyhazovaných bránícím hráčem Habs, předal jej Mikeu Hoffmanovi a ten už si věděl rady. Nekrytý na levém kruhu mířil proti Priceovi přesně.
„Neviděl jsem na to dobře,“ přiznal se Price, jemuž clonilo výhled několik hráčů. „Snažil jsem se ale pohled na kotouč vybojovat. Je to těžké, nikdo nečekal, že se puk odrazí zrovna takhle do středu hřiště. Hoffman byl potom trpělivý a pěkně si vybral stranu.“
Brandon Prust měl na hokejce asi největší šanci hostů ve druhé třetině, bohužel to nevyšlo. „Je to taková série nahoru – dolů,“ lamentoval útočník Habs. „Všichni jsme si vytvářeli šance a potom přišla třetí třetina, kdy nevím, co se s námi vlastně stalo. Hráli jsme mizerně. Vypadali jsme, jako bychom ztratili energii. V play off musíte hrát celých šedesát minut, zvlášť tady. Ale dáme se do kupy a na příští zápas budeme připraveni.“
Příprava bude důležitá, nic nového ale není nutné vymýšlet. Carey Price si navzdory porážce myslí, že je třeba držet se dosavadního herního plánu. „Musíme hrát pořád stejně,“ řekl gólman Habs. „Není to žádné tajemství. Oni jsou zády ke zdi. Musíme na ně tlačit a dělat jim to složitější. Dělat jim život těžký od chvíle, kdy vstoupí na led,“ slibuje svým fanouškům klíčový muž Montrealu.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -