- Reklama -

Hráči NHL na příštích olympijských hrách? Bude to těžké, ozývá se z IIHF

- Reklama -

Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Rene Fasel řeší na sklonku dubna nejen vrcholící přípravy na mistrovství světa v Praze a Ostravě, ale také účast hráčů NHL na ZOH 2018 v Jižní Koreji. Podle agentury AP odstartovala právě v těchto dnech oficiální jednání mezi NHL, NHLPA a Mezinárodním olympijským výborem (MOV).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Našim cílem je dostat hráče do Koreje. Víme, že se bude jednat o dlouhý proces. Nebude to jednoduché,“ prohlásil Fasel.
Podle zámořských odborníků je pravděpodobnost, že se budou nejlepší hokejisté prohánět i na kluzištích v Pchjongčchangu, velmi malá.
Účinkování hráčů NHL na akci organizované MOV je takřka věčným jablkem sváru. Severoamerická liga jen velmi neochotně přerušuje soutěž uprostřed sezóny, velkým problémem jsou také možná zranění.

Vjačeslav Vojnov a David Backes během turnaje v Soči

- Reklama -

Bitvy elitních reprezentačních výběrů pod olympijským ohněm nově ohrožuje i Světový pohár, který bude od 17. září do 1. října 2016 hostit Toronto. O vysokých ambicích znovuzrozeného šampionátu svědčí i vyjádření vysokých představitelů NHL.
„Jestliže bude Světový pohár velkou událostí, nejlepším turnajem ze všech, k čemu potřebujeme olympijské hry?“ nechal se slyšet v lednu tohoto roku zástupce komisionáře NHL Bill Daly.
Pro fanoušky tradičního hokejového svátku může být útěchou, že přítomnost hvězd v Soči byla dohodnuta až sedm měsíců před začátkem Her.
Titulní foto: Andy Miah

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -