- Reklama -

Rád bych zůstal, nabízí Torchetti své služby Minnesotě

- Reklama -

V trenérském životopisu má John Torchetti uvedeno devět sezón na postu asistenta a 66 zápasů v pozici dočasného kouče. Přívlastku, který stojí na předposledním místě předchozí věty, by se konečně rád zbavil. Nejlépe v Minnesotě, kterou z nepříliš nadějné pozice dovedl během 27 zápasů do play off, v němž jeho svěřenci potrápili vedoucí tým Západní konference.
„Je na vedení a majitelích, jak rozhodnou. Já jen vím, že práce tady mě bavila. Jsou tu někteří dobří mladíci, z nichž by postupem času mohli vyrůst skvělí hokejisté,“ říká o angažmá, které získal v půlce února po propuštěném Mikeu Yeovi.
Když přecházel z farmy do NHL, dostal do vínku mužstvo, které prohrálo třináct z posledních čtrnácti utkání. Pod Torchettiho vedením předváděli Divoši zajímavé veletoče: dvakrát nashromáždilo čtyři vítězství v řadě, jednou dokonce šest, ale také zakončilo základní část pěti porážkami. Pro lídry z Dallasu tedy nemělo být vážnějším soupeřem, jenže výsledky 0:4, 1:2, 5:3, 2:3, 5:4p a 4:5 napovídají o něčem trochu jiném.
„Byla to dobrá parta, pracovali na sobě. Řekl jsem jim, že jako trenéři jsme na ně hrdí. Byla to zábava a sakra výkon. Škoda jen, že jsme nedokázali završit naši práci,“ zalituje jednapadesátiletý trenér.
Při jednání s hráči vsadil na entuziasmus a otevřenost, na oplátku požadoval stoprocentní odevzdání ve prospěch týmu. Když nebyl spokojený s defenzivními výkony Jasona Zuckera a Thomase Vaneka, nezdráhal se své útočné hvězdy poslat na tribunu.
„Věnoval nám hodně své energie a my se rychle přizpůsobili jeho stylu práce,“ říká brankář Devan Dubnyk. „Podívejte, kam jsme směřovali, než přišel. Nevypadalo to s námi dobře. Základním cílem samozřejmě bylo postoupit do play off a to se nám povedlo. Série s Dallasem mohla klidně skončit opačně.“
„Nevěděl jsem, co očekávat, ale s výsledkem jsem spokojený,“ nabízí své hodnocení útočník Nino Niederreiter, který v posledních 27 zápasech základní části zaznamenal jedenáct ze svých dvaceti gólů. „Nechal nás hrát, udržel nás při životě a věřil nám.“
Wild po dvou účastech ve druhém kole play off letos vypadli hned na úvod vyřazovacích bojů. Ostudu si ale díky Johnu Torchettimu neuřízli. Pokud generální manažer Chuck Fletcher učiní ze zaskakujícího kouče stálého vládce lavičky, nikdo nemůže jeho rozhodnutí zpochybnit. A Torchetti už ví, jak navázat na svoji letošní misi.
„Prioritou číslo jedna bude, aby kluci začali podávat stabilní výkony. Na tom musíme zapracovat nejdřív.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -