- Reklama -

Rangers hlásí dvě brankářské jedničky

- Reklama -

Šikovný gólman Igor Šesťjorkin zažil vynikající druhou polovinu minulé sezóny, v níž debutoval v NHL. I navzdory tomu není před startem nového ročníku jasnou jedničkou Rangers.

Šesťjorkin vytvoří brankářský tandem s Alexandarem Georgievem a momentálně nemá ambice, že bude jedničkou právě on.

„Moje očekávání jsou, že budu pracovat ještě tvrději, abych si zlepšil všechny brankářské statistiky, které jsou měřitelné, a pokusil stát se gólmanskou jedničkou tohoto týmu,“ uvedl 25letý Rus.

Šesťjorkin zaznamenal v minulém ročníku bilanci 10-2-0, úspěšnost zákroků 93,2 procenta a průměr 2,52 inkasované branky na utkání. Georgiev kryl 91 procenta střel a inkasoval 3,04 gólu na zápas při bilanci 17-14-2. V NHL má více zkušeností, když v ní chytal už tři sezóny.

- Reklama -

„V této sezóně se bude každý tým spoléhat na oba brankáře. My máme štěstí, protože cítíme, že máme dvě brankářské jedničky. Neříkám to jen tak. Georgiev měl doposud skvělou kariéru a myslím, že je připravený udělat další krok,“ konstatoval hlavní kouč David Quinn.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -