- Reklama -

Revolta v OHL: hráči se postavili za propuštěného trenéra

- Reklama -

Mužstvu Flint Firebirds patří poslední příčka v Západní divizi juniorské OHL, ztráta na dva týmy před nimi je ale minimální. Když ale v sobotu prohrálo na domácí půdě s bezkonkurenčně posledním Guelphem a o den později na stejném místě zdolalo Oshawu až na samostatné nájezdy, rozhodli se majitelé odvolat trenéra Johna Grudena a jeho asistenty.
Další zprávy ze zámoří ovšem hovoří o jiném než výkonnostním důvodu. Vlastníkem klubu je totiž Rolf Nilsen, jehož syn Hakon působí v týmu jako obránce. Jenže v sedmnácti dosud odehraných zápasech dostal zatím příležitost pouze pětkrát, což se prý jeho otci vůbec nezamlouvá. A protože o podobě sestavy rozhodují trenéři, snesla se trestající ruka právě na jejich hlavy.
Gruden a jeho kolegové ale byli u svých svěřenců natolik oblíbení, že když se mladíci dozvěděli, co se stalo, svorně se vydali do kanceláře generálního manažera, hodili tam dresy na zem a opustili arénu. A to včetně mladého Nilsena.


Firebirds jsou v OHL prvním rokem poté, co jejich předchůdce Plymouth Whalers koupila od Petera Karmanose (jemuž v NHL patří většinový podíl v Carolina Hurricanes) společnost IMS USA vlastněná norským podnikatelem Rolfem Nilsenem a přestěhovala je do Flintu. John Gruden prožívá také svoji premiérovou sezónu v ontarijské soutěži, ale ještě loni působil jako asistent u americké reprezentační „osmnáctky“, jenž přivezla zlato z mistrovství světa své věkové kategorie.
„Když mám mluvit za sebe, nikdy jsem nepotkal trenéra, který by dokázal tak motivovat tým a měl o něj takový zájem jako John,“ nabízí soukromý názor tiskový mluvčí Firebirds Dominic Henning. „Je pro mě ctí pracovat s ním a s kluky, které má v kabině.“
Na soupisce Flintu najdeme také plzeňského odchovance Matyáše Kantnera. K jeho spoluhráčům patří mimo jiné útočník Connor Chatham a obránce Alex Peters, kteří byli vybráni ve třetím kole loňského draftu, či druhá detroitská volba při letošních výběrech Vili Saarijärvi (na snímku).
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -