- Reklama -

Sabres zvažují vyplacení Codyho Hodgsona ze smlouvy

- Reklama -

Buffalo zvažuje vyplacení Codyho Hodgsona ze smlouvy. V rozhovoru s Paulem Hamiltonem z rádia Buffalo’s WGR 550 Sports Radio to uvedl generální manažer Sabres Tim Murray. Pětadvacetiletý centr má s klubem kontrakt ještě na další čtyři sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hodgson je momentálně ve Švédsku, kde pracuje na zlepšení svého bruslení. „Potřebuje zapracovat na bruslení a kondici,“ řekl Murray. „Hráčův zástupce Claude Lemieux mi poslal video, na kterém bylo vidět jeho zlepšení. Uvažujeme o jeho vyplacení ze smlouvy, ale stále nejsme rozhodnuti, jestli to uděláme,“ dodal.
Hodgson odstartoval svou profesionální kariéru ve Vancouveru. Kosatky draftovaly někdejší hvězdu juniorského celku Brampton Battalion (OHL) před sedmi lety v prvním kole z 10. pozice. Debut v NHL absolvoval v sezóně 2010-11. Během necelých dvou sezón odehrál za kanadský klub 71 utkání, ve kterých zaznamenal 35 bodů za 17 branek a 18 přihrávek.
Do Buffala přestoupil v únoru 2012 výměnou za Zacka Kassiana. Doplňkovým artiklem při výměně těchto talentovaných útočníků se stali zadáci Marc-Andre Gragnani a Alexander Sulzer. V době výluky NHL 2012-13 působil v záložním celku Rochester Americans (AHL, 19 utkání, 5+14).

V září 2013 podepsal Hodgson s Buffalem nový šestiletý kontrakt v celkové hodnotě 27 milionů dolarů. V ročníku 2013-14 se stal nejproduktivnějším hráčem týmu, když v 72 utkáních nasbíral 44 bodů (20+ 24). Zato letošní sezóna mu vůbec nevyšla. V 78 zápasech vstřelil šest gólů a u sedmi dalších asistoval.
V příštích čtyřech letech si má rodák z Toronta vydělat ještě sedmnáct milionů dolarů. To znamená, že po jeho vyplacení by se Buffalu nepočítalo 4,25 miliónu z jeho průměrné mzdy do platového stropu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -