- Reklama -

Sekáč orámoval triumf Canadiens, Fleischman přispěl jedním gólem k výhře Panthers

- Reklama -

Dvěma góly orámoval Jiří Sekáč vysoké vítězství Montrealu 6:2 nad Los Angeles. Byl to právě český útočník, kdo v 9. minutě otevřel skóre utkání, když krátce po Plekancově vyhraném vhazování v útočném pásmu tečoval střelu zadáka P. K. Subbana od modré čáry. Šestou trefu v ročníku přidal Sekáč necelých pět minut před koncem utkání.
Dvaadvacetiletý rodák z Aše při tom předvedl obdivuhodnou šikovnost, když si zpracoval nahození Andreje Markova, vyhnul se dvěma zadákům Kings a najel si až před brankoviště soupeře. Bekhendovou kličkou si položil Martina Jonese a pak střelou z otočky zavěsil puk pod horní tyčku. Sekáč tak poprvé v kariéře vstřelil dva góly v jednom zápase NHL.
Králové z Kalifornie sice Habs vysoko přestříleli, ale domácí byli nevídaně efektivní, na šest branek potřebovali jen 20 střel. Kromě Sekáče táhli jejich ofenzívu také Subban (1+2), Desharnais a Markov (oba 1+1). Výborným výkonem podržel své spoluhráče v poli Carey Price. Kanadský gólman si 44 bezchybnými zásahy vytvořil sezonní maximum.
V pětadvacátém utkání sezóny se Tomáš Fleischmann dočkal svého třetího zápisu do střelecké listiny a pomohl tak Floridě k překvapivé výhře nad favorizovaným Detroitem. Panteři zdolali Rudá křídla až v nájezdech, do kterých zápas dospěl za stavu 2:2. Všechny branky padly v první třetině. Fleischman v 8. minutě odpověděl na přesilovkovou trefu Rileyho Sheahana.
Potom Jonathan Huberdeau poslal Panthers do vedení, ale necelých 39 sekund před první sirénou potrestal vyloučení Brandona Pirriho Gustav Nyquist. V nájezdech prohráli Red Wings druhý zápas v řadě. Postaral se o to Roberto Luongo, který zneškodnil pokusy Pavla Dacjuka a Nyquista. V souboji s Jimmym Howardem udrželi pevné nervy Vincent Trocheck i Pirri.
Jiří Hudler asistoval u jediné branky Calgary, které podlehlo Pittsburghu 1:3 a připsalo si čtvrtou prohru v řadě. Během úvodních pěti minut poslali Penguins do dvoubrankového trháku Blake Comeau a Kris Letang. Autor rozdílové trefy se vrátil do sestavy Tučňáků po absenci v pěti zápasech (tříslo).
O jediný gólový zásah Plamenů do černého se postaral Johnny Gaudreau, který v čase 12:15 snižoval na 1:2. Ovšem to bylo včera ze strany hostů vše. Konečnou podobu výsledku stanovil Rob Klinkhammer, Jevgenij Malkin zaznamenal dvě asistence. Pens zvládli zápas i bez nemocného kapitána Sidneyho Crosbyho.
Šestou výhru za sebou si připsali hokejisté Anaheimu, kteří vyhráli v Edmontonu 4:2. Ducks na ledě Rexall Place málem prohospodařili tříbrankové vedení, o které se zasloužili Sami Vatanen, Kyle Palmieri a Ryan Getzlaf. Dva posledně jmenovaní se prosadili v úvodní minutě druhé třetiny, jejich branky dělilo 44 sekund.
Radost Palmieriho a Getzlafa znamenala smutek pro bývalého Kačera Victora Fastha, jehož následně vystřídal Ben Scrivens. Výměna brankářů kanadskému klubu prospěla. Olejáře vrátili do hry branky Tylera Pitlicka a Jeffa Petryho. Scrivens zastavil všech sedm střel a poslední branku soupeře sledoval jen ze střídačky při závěrečné power play svého týmu. Edmontonské naděje na bodový zisk pohřbil Nate Thompson.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -