- Reklama -

Sidney Crosby: Z Fleuryho mám radost

- Reklama -

Fanda NHL
V lize najdete jen stěží hokejistu, který se těší tak velké všeobecné přízni jako gólman Vegas Marc-André Fleury. Není proto překvapením, že mezi jeho příznivce patří i bývalý spoluhráč z Pittsburghu Sidney Crosby. „Mám z něj obrovskou radost,“ vyjádřil se kapitán Penguins na Fleuryho adresu v rozhovoru pro portál The Athletic.
Současná ikona nevadského celku získala s Crosbym v dresu Tučňáků tři Stanley Cupy, včetně dvou z posledních dvou ročníků. Ke čtvrtému mu chybí už jen porazit Ovečkinovu partu ve finále.

„Užívá si to, to je vidět,“ pokračoval nejslavnější Penguin v povídání o svém dřívějším parťákovi. „Pro jeho přátele, kteří s ním hráli delší dobu, je skvělé vidět, že se mu daří tak dobře. Je to úžasný člověk, tvrdě pracující a velkou měrou se podílí na úspěchu svého týmu.“
Vegas má za sebou neuvěřitelnou inaugurační sezónu, v níž opanovalo Pacifickou divizi a v play-off postupně vyřadilo Los Angeles (4:0 na zápasy), San Jose (4:2) a Winnipeg (4:1). Na zázraku z pouště má značný podíl i Fleury, jenž zejména ve vyřazovacích bojích přivádí soupeře k pocitu bezradnosti.
Třiatřicetiletý brankář strávil v Pittsburghu 13 sezón, klub ale před rozšiřovacím draftem upřednostnil ochranu o devět let mladšího Matta Murrayho. Crosby dává i tuto skutečnost do souvislosti s Fleuryho motivací v novém mančaftu.

„Myslím si, že byl určitě motivovaný. Gólmani jsou mentálně silní a soutěživí, jinak by tuto pozici nezastávali. Fleury není jiný, věří si a miluje tuto hru,“ dodává aktuálně nejúspěšnější hokejista na světě.
Vrchol hokejové sezóny, v němž se střetnou Golden Knights a Capitals, začíná v úterý ve 2:00 středoevropského času. Pozvedne Fleury cenný pohár i tentokrát?

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -