- Reklama -

Slabá střelba, označil Toews jeden z důvodů porážky při Winter Classic

- Reklama -

Poměr střel, které při novoročním zápase Winter Classic vyslali hokejisté Washingtonu a Chicaga, byl vyrovnaný 35:35. Přesto hosté při hledání příčin porážky 2:3 tenhle aspekt několikrát zmínili. Na slabou produktivitu žehrali především při debatách o nevyužité dvojnásobné přesilovce v polovině utkání, kdy hráli proti třem dlouhých jedna a půl minuty.
„Pořád jsme čekali na ideální příležitost na střelu a mockrát jsme nevystřelili. Párkrát tam puk odskočil. V situaci pět na tři a dokonce i pět na čtyři jsme až příliš dbali na správné rozestavení a byli zbytečně opatrní. Nic jsme nevymysleli. I když to nebylo snadné, při takovéhle kvalitě ledu je třeba prostě střílet a hrát jednoduše,“ pozdě nabádá útočník Jonathan Toews.
Hokejisté Blackhawks se zápasů pod širým nebem účastnili už potřetí a jejich kapitán se díky asistenci u Saadova gólu s bilancí 2+3 posunul do čela historických statistik těchto netypických duelů. Začátkem března zdolalo Chicago v rámci Stadium Series Pittsburgh 5:1, pokud jde ale čistě o utkání Winter Classic, vyšli znovu naprázdno (před šesti lety prohráli doma s Detroitem 4:6).
„Vzhledem ke všemu nadšení a atmosféře, které tuhle akci obklopují, není příjemný pocit, když prohrajete,“ pokračuje Toews. „Chtěli jsme Washingtonu ukrást na jejich stadiónu oba body. Nedopadlo to tak, jak jsme si přáli, ale za pár dnů se vrátíme k normální rutině a budeme připraveni na další zápasy. Škoda toho brejku v závěru.“
Jestřáby, kterým se podařilo vymazat dvougólové manko, dorazil jejich bývalý hráč Troy Brouwer třináct vteřin před sirénou při přesilovce. I přes porážku zůstávají na čele Centrální divize s jednobodovým náskokem na Nashville, Predátoři ale mají dvě utkání k dobru. Než půjdou svěřenci Joela Quennevillea v neděli znovu do akce, může být tedy pořadí opačné. Vzpomínky z nevšedního odpoledne jim ale nikdo nevezme.
„Jsem vděčný, že jsem mohl být součástí takovéto události. Fanoušci byli úžasní. Celý měsíc, kdy se zápas Winter Classic chystal, byl úžasný. Bylo mi ctí být jeho součástí,“ řekne za všechny aktéry obránce Ben Smith.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -