- Reklama -

Špatný vstup do sezóny, ale Crosby jde nahoru. A s ním celý Pittsburgh

- Reklama -

Zažil hororový vstup do sezóny. Na něco takového nebyl Sidney Crosby rozhodně zvyklý. Nebodoval v prvním pěti utkáních, v jedenácti říjnových duelech zapsal dohromady jen pět bodů. Moc se mu nedařilo ani později, třeba v prosinci to bylo 15 bodů ve 23 utkáních. Jeho forma jde ale v posledních týdnech konečně nahoru. Crosby znovu ožívá.
V posledních devíti zápasech nasbíral dvanáct bodů (6+6). Síť za zády soupeřových brankářů rozvlnil v pěti z posledních sedmi zápasů, kapitánovi Pens se viditelně vrací střelecká jistota.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím, že jsme všichni nadšení, že hraje tak, jak hraje,“ chválí hráče s číslem 87 nový trenér Mike Sullivan, pod nímž týmový lídr ožil. „Pravděpodobně nikdo není tak nadšený jako Sid sám. Snaží se hrát správně, věnuje pozornost detailům. Všechny ty maličkosti mu umožňují být hráčem, na kterého jsme zvyklí.“
Crosbyho zlepšení má pozitivní dopad i na hru celého Pittsburghu. Penguins bodovali v šesti z uplynulých osmi klání. V průměru vyšlou na bránu soupeře 36 střel za večer.
„Snažíme se konzistentně vytvářet věci,“ řekl Crosby k ofenzivě svého mužstva. „Když to děláte, je snadné si někdy odpočinout, protože víte, že to není naposledy v zápase. Když se vám nedaří vytvářet šance, můžou to navodit pocit, že když nedáte tuhle šanci, další už nepřijde. Když ale vyšlete 40 střel a máte hodně brankových šancí, věříte, že když jednu nedáte, někdo další promění jinou v příštím střídání.“
Hned v prvním duelu pod novým koučem Sullivanem zasypali Pens Washington 45 ranami. Od té doby hraje Pittsburgh hodně aktivně. Je to vidět i na brankové produkci. Na přelomu roku vyhráli Pens dvakrát 5:2.
Změna je vidět hlavně v předbrankovém prostorou. Dřív Pens stříleli, ale netlačili se tolik k dorážkám, neclonili brankáři. V poslední době obtěžují v těchto místech hlavně Patric Hörnqvist nebo Chris Kunitz.
„Střílíme, jakmile máme možnost a bereme, co nám nabídnou…“ vysvětluje Crosby. „Netlačíme na všechno, ale když je možnost vystřelit, střílíme. Když nás potom zatlačí a nedají nám tolik prostoru, musíte se snažit i za těchto podmínek. Teď se nám to daří.“
Trenér oceňuje hlavně Crosbyho nasazení. „Pro mě je nejdůležitější věc, že hraje extrémně tvrdě. Tak musíme hrát, abychom měli možnost vítězit, bez ohledu na to, proti komu stojíte. Mezi výhrami a porážkami je tenká čára, to samé platí pro individuální úspěch nebo neúspěch. Začíná to u vaší pracovní morálky, vášně a energie. Myslím, že to přináší a nakazil tím celou partu,“ uzavírá Sullivan.
Foto: Sarah A.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -