- Reklama -

Stanley Cup pohledem médií: Pláč nad Rangers, chicagská horečka a nezájem v L.A.

- Reklama -

Lední hokej je v USA navýsost regionální záležitostí a rozložení popularity nejrychlejší kolektivní hry je dobře patrné i během konferenčních finále Stanley Cupu. Zatímco v Chicagu a New Yorku se dostávají Blackhawks a Rangers na titulní strany novin, v Los Angeles panuje kolem Ducks informační vzduchoprázdno.


 Buďte v obraze a sledujte nás také Twitteru.


Newyorský deník Daily News dnes věnoval Rangers dokonce polovinu titulní strany. Prohrou týmu kapitána McDonagha v sedmém zápase finále Východní konference se důkladně zabývají i internetová média. Své chvíle slávy si však Blueshirts již vybrali a je pouze otázkou času, kdy se do popředí opět dostane rozjetá sezóna MLB.
ny_daily_news.750
Zažitým zvyklostem se vymyká Tampa Bay, která věnuje svým Lightning nebývale velikou porci pozornosti. Postup do finále Stanley Cupu vyvolal v této části Floridy doslova hokejové nadšení, o čemž svědčí i údaje TV sledovanosti – páteční porážka Rangers se tam stala tím vůbec nejsledovanějším zápasem NHL v historii. Euforii z vítězství dokládá i dnešní vydání Tampa Bay Times.
tampa_bay_times.750
V Chicagu v sobotu na jednu z rozhodujících bitev hokejové sezóny teprve čekali. Honba za Pohárem se stala ve Windy City hlavním sportovním i společenským tématem. Poté, co Bulls vypadli ve druhém kole NBA Finals, se stali Blackhawks pravými pány města.
chicago_tribune.750
Zato v Los Angeles se sedmému klání finále Západní konference příliš váhy nepřikládá (podrobnosti čtěte zde). Více prostoru než Ducks dostávají nejen tamní celky MLB Dodgers a Angels, ale také korupční skandál v nejvyšších patrech FIFA.
latimes.750
Titulní foto: seanbirm / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -