- Reklama -

Stanley's Game Seven ­oslava hokeje ve 3D

- Reklama -

Kanadská mediální společnost TSN otevřela v legendární torontské Síni slávy špičkově vybavenou promítací místnost TSN Theatre, kde je mimo jiné také stabilně promítán 3D snímek scénáristy a producenta Paula Gertze s názvem Stanley’s Game Seven.
Dvaadvacetiminutový film je oslavou hokeje jako jednoho z nejpopulárnějších kolektivních sportů světa a netradičním způsobem přibližuje boje jednotlivých týmů o Stanley Cup.
Snímek staví na skvěle zpracované kombinaci originálních záběrů z utkání s počítačově generovanou 3D animací, což jednotlivým střihům i celému projektu přidává velkou dávku dynamiky s perfektními detaily. Do filmu doslova nabitého akcemi jsou také zařazeny digitálně upravené archivní záběry některých stěžejních momentů v historii play­ off.
Návštěva TSN Theatre a shlédnutí snímku Stanley’s Game Seven je umožněno všem návštěvníkům torontské Hall Of Fame. V ceně  je také zahrnuto vstupné do prostor bývalé budovy Bank Of Montreal na ulici Yonge Street, kam byla roku 1993 Hokejová síň slávy přemístěna.
Promítací sál TSN Theatre disponuje celkem 125 místy k sezení (celková kapacita 140 míst), komfortní sedadla jsou uspořádána a koncipována v divadelním stylu a zobrazovací 3D panel má rozměry 3×7.5 metru.
Zeptali jsme se 3D grafika Jana Krejčíře (majitele 3Dherna.cz a vynikajícího animátora), jak je těžké ztvárnit ve 3D hokej.
Výroba 3D animací je poměrně složitá záležitost. Záleží hlavně na požadované kvalitě zpracování. Pro každou postavu se musí vytvořit 3D model se speciální animační kostrou, pomocí které se pak modelem pohybuje. Realistickou animaci je náročné animovat, ale je možné použít zařízení pro záznam pohybu (motion capture).
Jistou praxi s hokejovou animací máš, ztvárnil jsi reklamu na hokej.cz. Jak je těžké něco takového udělat, aby divák opravdu věřil tomu, co vidí?
U reklamy se vše odehrává velmi rychle, takže lze některé věci trochu „ošidit“. Vytvořit perfektní obraz je vždy komplikované a proces výroby časově dost náročný.

Jsou nějaká speciální pravidla pro animaci lidí či sportu?
Ne, žádná speciální pravidla neexistují. Jde vždy o to, aby pohyb byl co nejvíc přirozený a plynulý.
Existují možnosti v 3D programech pro fyziku pohybu na ledu?
Ve 3D lze simulovat spoustu různých materiálů, takže není problém udělat klidně pohyb na ledu.
Slyšeli jsme, že máš v plánu jistý seriál s maskotem nhlnews.cz?
Byl jednou jeden malý hokejista, kterému říkali… a ten se nejdřív učil, jaké jsou pravidla hokeje. Pokračování příště…

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -