- Reklama -

Střídání brankářů, kontroverzní gól. Tampa přesto druhý zápas vyhrála

- Reklama -

Inkasovali gól, který zřejmě neměl platit, dohrávali utkání bez své brankářské jedničky. Ani jedna z těchto komplikací neodklonila hokejisty Tampy Bay z cesty k prvnímu úspěchu ve finálové sérii. Po sobotní výhře 4:3 nad Chicagem je stav srovnán na 1-1.
„Dneska se hrálo ve velice slušném tempu,“ hodnotí utkání kapitán Lightning Steven Stamkos. „Přesně tohle lidi očekávají, když se na konci sezóny potkají týmy plné šikovných a rychlých hokejistů. Hra se přelévala ze strany na stranu.“
Do závěrečného dějství vstupovaly Blesky s těsným náskokem, který ale Jestřábi po třech a půl minutách vymazali. Jonathan Toews přiťukl kotouč Brentu Seabrookovi a ten ostrou střelou z prostoru mezi kruhy překonal Bena Bishopa, problém byl ale v tom, že Marián Hossa přitom přizvedl gólmanovi beton. Lightning však protestovali marně.
Od příští sezóny by si v takovéto situaci mohli trenéři vyžádat prozkoumání u videa, pokud dojde k uvažované změně pravidel.
Bishop po inkasované brance zůstal mezi tyčemi ještě čtyři minuty, poté z neznámých důvodů přenechal místo svému náhradníkovi Andreji Vasilevskému. Ten se tak mohl přímo na ledě radovat z vítězné teče Jasona Garrisona v čase 48:49 při přesilové hře. Bishop se poté do klece vrátil, ale jen na chvíli. Posledních osm minut dochytal Vasilevskij, připsal si pět úspěšných zákroků.
„Byl jsem trochu nervózní, ale po pár střelách už jsem se cítil lépe,“ říká ruský mladík. „Mentálně jsem připraven na každé utkání.“
Tampě letos vycházejí druhé zápasy na výbornou, na příznivou notu naladila své příznivce i tentokrát. Ve 13. minutě otevřel skóre střelou přes houf stínících hráčů Cedric Paquette.
Blackhawks zase umějí góly na sebe navázat. V úvodním duelu obě své branky vměstnali do dvou minut, včera se jim podařilo skoro to samé. Na začátku prostředního dějství doklepl Krügerovu střelu kutálející se brankovištěm Andrew Shaw, brzy nato potrestal hrdina předchozího zápasu Teuvo Teräväinen Killornovo vyloučení.
Jedním z často debatovaných témat po úvodní porážce Lightning bylo, zda se v dalších utkáních dokáže prosadit formace „trojčat“. Druhý zápas ukázal, že ano. V čase 26:52 vyrovnal stav Nikita Kučerov tečující Garrisonovo nahození, o sedm minut později vrátil modrým barvám vedení Tyler Johnson. Americký forvard třináctým gólem v play off překonal klubový rekord Brada Richardse a Ruslana Fedotěnka z pohárového tažení v roce 2004.
Série se přesouvá do Chicaga, United Center ji bude hostit v pondělí a ve středu.
„Jedeme domů a jsme nadšení, že budeme hrát ve své hale. Jsem si jistý, že tam bude pěkně hlučno. Všichni budou nadšení, že jsme se vrátili,“ domnívá se kouč Joel Quenneville, jehož svěřenci jsou díky jedné výhře dovezené ze soupeřova kluziště teoreticky v lepší pozici.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -