- Reklama -

Subban byl v premiéře střídán, Krejčí se zranil. Boston hledá cestu z krize

- Reklama -

Malcolm Subban, mladší bratr slavnějšího P.K. Subbana z Montrealu, se dočkal premiéry v National Hockey League. Po čtyřech utkáních, do nichž vždy navlékal výstroj zbytečně, protože zůstal pouze na střídačce, se konečně dočkal ostrého startu. Nebude na něj bohužel vzpomínat v dobrém, Boston prohrál v St. Louis 1:5 a ligový debutant byl střídán.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Premiéra jednadvacetiletého brankáře netrvala obvyklých šedesát minut. Subban sice zastavil všechny tři střely, kterými ho vyzkoušeli hráči St. Louis v první třetině, v té druhé ale velmi rychle třikrát inkasoval a trenér Claude Julien raději poslal na hřiště jedničku Tuukku Raska.

Subban inkasoval během prvních pěti minut druhého dějství postupně od Petteriho Lindbohma, Alexe Pietrangela a T.J. Oshieho. Na posledních šest minut třetí třetiny se pak do branky vrátil, žádný další puk už na něj ale Blues nevyslali. Nepřekonaný nezůstal ani Tuukka Rask, jenž z devíti střel inkasoval sedmkrát.
„Samozřejmě, že to není způsob, jakým chcete za svůj tým debutovat,“ řekl černý brankář potom, co jeho Boston pošesté za sebou prohrál. „Budu se muset na ten zápas znovu podívat a popřemýšlet, co všechno jsem udělal špatně. Při všech třech gólech jsem byl moc hluboko. Bez ohledu na to, jak to prošlo, jestli tečí, po zastínění výhledu nebo něco jiného, měl jsem se s tím lépe poprat.“
„Nesním hledat výmluvy. Mým úkolem je zastavovat puky. Nedal jsem si moc šancí udělat ty správné zákroky,“ vyčítal si mladý gólman.
Vítězství St. Louis 5:1 tak bylo docela snadné. Vladimir Tarasenko vstřelil během pátečního večer svůj třicátý a jednatřicátý gól v sezóně a ve svých 23 letech a 70 dnech věku se stal nejmladším hráčem Blues od Brendana Shanahana, který tuto metu pokořil. Shanahanovi se to podařilo v sezóně 1991-92, kdy mu bylo 23 let a 63 dnů.
Boston neprohrál jen šesté utkání v řadě. Navíc ztratil Davida Krejčího. Český útočník si zranění způsobil vlastně sám, když ve druhé třetině uprostřed hřiště atakoval Alexandra Steena tak nešťastně, že si nejspíš zranil koleno. Nikdo z klubu zatím neoznámil, jak je zdravotní komplikace vážná a kdy by mohlo dojít k návratu na led, popis se týká obvyklým způsobem pouze „dolní poloviny těla“.

Pro Medvědy je to nepříjemnost, na aktuálním osmém místě totiž mají už pouze bod náskoku, Florida je může brzo přeskočit. Frustrovaní fanoušci se zlobí, hra se nelíbí generálnímu manažerovi Peteru Chiarellimu, který zvažuje trejdy, ani prezidentovi Camu Neelymu, jenž se nedávno do hráčů Bostonu zostra pustil na stránkách místních novin. Bruins mají co zlepšovat, jinak je čeká zklamání v podobě předčasného konce sezóny.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -