- Reklama -

Tampa Bay bojovala na maximum, ale tým devastovala zranění

- Reklama -

Hokejisté Tampy Bay toužili zopakovat podruhé v řadě boj o Stanley Cup, jenže v rozhodujícím sedmém utkání konferenčního finále prohráli s Pittsburghem a mají po sezóně. Rozhodně se ale nemají za co stydět, a kdyby se nemuseli neustále vypořádávat se zraněními svých klíčových hráčů, měli by s nimi Tučňáci mnohem těžší práci.
Největší hvězda týmu Steven Stamkos po zdlouhavém zranění naskočil až do posledního utkání a to už bylo přece jen pozdě. V předchozích sériích jim zase chyběl elitní obránce Anton Stralman a ve finále konference se jim pro změnu zranil brankář Ben Bishop.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přesto i s náhradníkem Andrej Vasilevským bojovaly Blesky až do úplného konce. Těžko jim něco vytknout proti tak kvalitnímu soupeři, který dokázal vyřadit i nejlepší tým základní části Washington Capitals s nejlepším kanonýrem sezóny Alexandrem Ovečkinem.
„Prohráli jsme s opravdu dobrým soupeřem. Celou sérii hráli lépe než my, to je prostě třeba uznat,“ prohlásil bek Stralman.
Penguins vsadili na rychlé protiútoky a využívali svoji rychlost, což jim vycházelo. V posledním utkání navíc Tampu Bay přestříleli 39:17. „Jsou hodně rychlí, takže jsme snažili hru trochu zpomalit. Jenže v okamžicích kdy jsme nejspíše měli střílet, jsme přihrávali, a naopak,“ litoval kouč Lightning Jon Cooper.
Toho překvapila také velká obětavost hráčů Penguins. „Neuvěřitelné bylo, kolik dokázali zblokovat střel, to bylo evidentní po celou sérii. Ten počet zblokovaných střel byl prostě obdivuhodný, bylo těžké se proti tomu prosadit,“ dodal Cooper. A když už se jeho tým dokázal prosadit ke kvalitní střele, stál mu v cestě výtečný gólman Matt Murray.
„Nedokázali jsme se dostat na naši nejvyšší herní úroveň a postupně nás to deptalo,“ vykládal po konci série Stralman. „Je vždycky těžké končit sezónu takhle. Ale jsem opravdu pyšný na všechny kluky z týmu a na to, jaký hokej jsme předváděli,“ dodal.
„My všichni můžeme být šťastní, že jsme součástí tak skvělé party. Celou sezónu jsme bojovali jeden za druhého. Od schopných lidí ve vedení organizace přes kvalitní hráče v šatně,“ pochvaloval si útočník Brian Boyle.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -