- Reklama -

Tampa obchodovala s Ottawou, stěhoval se i Slovák

- Reklama -

Tampa Bay si pročistila platový strop, když provedla trejd s Ottawou. Bolts získali slovenského útočníka Mariána Gáboríka a brankáře Anderse Nilssona výměnou za beka Braydona Coburna, centra Cédrica Paquettea a právo výběru ve druhém kole v roce 2022.

Švédský gólman a slovenský forvard byli oba zapsáni na listinu dlouhodobě zraněných hráčů a jejich platy se tak nebudou započítávat do platového stropu Lightning.

Osmatřicetiletému Gáboríkovi už před dvěma roky zabránily problémy se zády pokračovat v kariéře. Na tuto sezonu má ale ještě platnou sedmiletou smlouvu na 34,125 milionu dolarů. Kontrakt uzavřel v roce 2014 s Los Angeles. Naposledy hrál 22. března 2018 za Senators proti Edmontonu.

O osm let mladší Nilsson po potížích s otřesem mozku nechytá od loňského 19. prosince. Po tomto ročníku mu skončí dvouletý kontrakt na 5,2 milionu dolarů.

- Reklama -

Sedmadvacetiletý Paquette má ještě na rok platnou dvouletou smlouvu celkem na 3,3 milionu dolarů a v létě se může stát nechráněným volným hráče. Při cestě za Stanley Cupem byl v play off byl členem základní sestavy a v 25 zápasech si připsal tři asistence. V 61 duelech základní části zaznamenal sedm branek a 11 přihrávek.

Pětatřicetiletému Coburnovi skončí po sezoně dvouletá smlouva na 3,4 milionu dolarů a také může být nechráněným volným hráčem. V play off nastoupil jen třikrát a nebodoval. V dlouhodobé soutěži zaznamenal ve 40 utkáních gól a tři asistence.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -