- Reklama -

Taylor Pyatt ukončil aktivní kariéru

- Reklama -

Kanadský hokejista Taylor Pyatt, který odehrál minulou sezónu ve švýcarském týmu Servette Ženeva, se ve třiatřiceti letech rozhodl ukončit aktivní kariéru. Bývalý hokejista New York Islanders, Buffala Sabres, Vancouveru Canucks, Phoenixu Coyotes, New Yorku Rangers a Pittsburghu Penguins to uvedl v rozhovoru pro Thunder Bay News Watch.
„Měl jsem v poslední sezóně několik zranění a dalších otřesů mozku,“ řekl Pyatt. „Myslím, že teď je ten pravý okamžik, abych pověsil brusle na hřebík. Jsem hrdý na to, co jsem během kariéry profesionálního hokejisty dokázal. Trochu si od hokeje odpočinu a uvidíme, co bude dál.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Thunder Bay nevyloučil, že by se v budoucnu ucházel o pozici trenéra. Pytt dal ale jasně najevo, že s rozhodnutím ohledně své nejbližší budoucnosti nebude spěchat.
„Teď si chci užít léto,“ řekl. „Myslím si, že mě to chytne zase trochu víc na podzim, kdy začínají tréninkové kempy a startuje nová sezóna,“ vysvětlil.
Pyatta přišel do NHL jako velmi nadějný hráč, v roce 1999 si ho z osmého místa vybrali zástupci NY Islanders. V jeho barvách odehrál urostlý forvard (výška: 193 cm, váha: 103 kg) odehrál jen svou nováčkovskou sezónu 2000-01. Pyatt v ní absolvoval 78 utkání, ve kterých zaznamenal čtyři branky a čtrnáct asistencí.
24. června 2001 byl společně s Timem Connollym vyměněn do Buffala za hvězdného centra Michaela Pecu. Během čtyř sezón oblékl dres Sabres ve 230 zápasech a na své konto si připsal 80 kanadských bodů (38+42). Výluku soutěže strávil ve švédském klub Hammarby IF: 24 utkání, 11 branek, 9 přihrávek.
Před devíti lety se stal chráněným volným hráčem a Sabres ho 14. července vyměnili do Vancouveru za čtvrtou volbu v draftu 2007. Po příchodu do kanadského klubu si přál jediné, aby dostal šanci v prvním týmu. Bylo mu jedno, jestli to bude v první nebo čtvrté formaci, jen chtěl ukázat, co v něm je a to se mu podařilo.

V prvních dvou sezónách ve Vancouveru si vylepšil statistiky o 37 bodů. Povedla se mu především ta úplně první. Dvacet tři branek a čtrnáct asistencí v ročníku 2005-06 bylo především výsledkem společného působení v jedné řadě s bratry Sedinovými.
Čtvrtým Pyattovým klubem v NHL se 2. září 2009 stal Phoenix, kterému se upsal jako nechráněný volný hráč. O tři roky později se stal novou posilou New Yorku Rangers. Důrazný forvard se slavným klubem uzavřel dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 3,1 milionu amerických dolarů, ale dokončil ji v Pittsburghu. Zástupci Penguins jej získali v lednu 2014 z listiny volných hráčů.
V základní části NHL odehrál 859 utkání, ve kterých zaznamenal 280 bodů za 140 branek a shodný počet přihrávek. Na trestné lavici odseděl 480 minut. V 69 zápasech play off vstřelil 10 branek a na 14 dalších přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -