- Reklama -

Timonen si při návratu do Philadelphie užil ovace fanoušků, vítězství ale neslavil

- Reklama -

Finský obránce Kimmo Timonen se v dresu Chicaga vrátil na led svého bývalého klubu. A fanoušci Flyers v ohozech Wells Fargo Center jej přivítali s opravdovým nadšením. Během zápasu se čtyřicetiletý rodák z Kuopia několikrát dočkal aplausu vestoje provázeným skandováním jeho jména.
„Jeden z nejúžasnějších zážitků, jaký můžete jako hráč zažít. Fanoušci byli úžasní, musím jim poděkovat,“ pochvaloval si Timonen, jenž byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Vedení klubu, kterému Timonem pomohl před pěti lety postoupit do finále play off, mu připravilo vzpomínkové video.

Jeho někdejší spoluhráči ale Timonena vůbec nešetřili. Jako první se v dresu domácích prosadil forvard Wayne Simmonds. „Bylo to dojemné. Kimmo je vynikající hráč a ještě lepší člověk,“ uvedl Simmonds na adresu veterána, jenž v této sezóně vynechal 63 utkání (kvůli krevní sraženině na plicích a v lýtku).
Svůj stý gól za Flyers vstřelil Simmonds (za Philadelphii odehrál 284 utkání) v 8. minutě. „Musíme hrát chytře a dělat s pukem správná rozhodnutí. To byla jedna z nejdůležitějších věcí, o kterých jsme se před utkáním bavili. Nesmíme kotouč ve středním pásmu tak často ztrácet. Potřebujeme hrát jednoduše, než abychom něco vymýšleli a oni z toho pak těžili,“ vysvětloval Simmonds.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vyrovnat mohl chicagský křídelník Andrew Shaw, který se v úvodní části hry dostal do dvou slibných šancí. Především při první příležitosti ale totálně selhal, když netrefil takřka úplně odkrytou svatyni Stevea Masona (35 střel/34 zákroků).
Ve druhé části tak přidali Letci další dvě branky. Nejprve se prosadil Ryan White a po něm kapitán Philadelphie Claude Giroux, který šikovně tečoval střelu Jakuba Voráčka. Český útočník má teď na kontě 74 kanadských bodů (21+53) stejně jako lídři ligové produktivity John Tavares z NY Islanders (34+40) a Sidney Crosby z Pittsburghu (24+50).
„Víme, že umíme hrát proti dobrým týmům, jenže je frustrující, že nám to nepomůže k postupu do play off,“ vykládal po zápase Giroux.
Na začátku třetí třetiny se konečně prosadil také Andrew Shaw, ale to už bylo pro Blackhawks příliš pozdě. Na konečných 4:1 pro Flyers, kteří už mají jen teoretickou šanci na účast v play off, upravil v 56. minutě Michael Raffl.

Triumf Philadelphie kazí zranění dvou klíčových hráčů. Nejprve utrpěl zranění v dolní části těla Simmonds (podle listu The Courier-Post inkasoval Simmonds ránu pukem do levé nohy) a poté nedohrál ani obránce Andrew MacDonald, jenž si poranil pravou ruku.
Chicago nevyhrálo na ledě Flyers v základní části soutěže už jedenáct utkání v řadě, naposledy se mu to povedlo 9. listopadu 1996. Trenér Joel Quenneville zkoušel zamíchat sestavou, například nasadil do prvního útoku vedle Jonathana Toewse a Brandona Saada kanadského křídelníka Krise Versteega, ale nic nepomohlo.
„Naše produktivita je mizerná, tak jsme zkusili pár změn. Nevypadalo to nejhůře, ale nenašli jsme cestu do branky, promarnili jsme spoustu šancí,“ litoval šestapadesátiletý kouč Blackhawks.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -