- Reklama -

Hemský dvěma góly podpořil výhru Dallasu, Voráček přispěl k úspěchu Flyers

- Reklama -

Český útočník Aleš Hemský byl vyhlášen druhou hvězdou nočního klání na ledě Calgary, když k vítězství Dallasu 4:3 přispěl dvěma góly. Svůj střelecký účet otevřel na začátku druhé třetiny, kdy sebral puk na obranné modré čáře, najel si do útočného pásma a prudkým švihem přes obránce Krise Russella překonal brankáře Karriho Räma. V čase 30:47 přidal druhý gól Jamie Benn a Stars vedli 2:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Calgary nesložilo zbraně a dvěma góly v rozmezí 65 sekund na přelomu 33. a 34. minuty vyrovnalo. Nejprve se po asistenci Jiřího Hudlera prosadil Johnny Gaudreau a poté vyrovnal Deryk Engelland. Druhá třetina ovšem patřila Hemskému. Na jejím konci převzal při rychlém přečíslení dva na jednoho parádní přihrávku od Shawna Horcoffa a dostal Stars znovu do vedení.
V 52. minutě však domácí opět vyrovnali, podruhé v zápase se prosadil sváteční střelec Deryk Engelland. Na stavu 3:3 už nic nezměnilo ani pětiminutové prodloužení a tak si oba soupeři vyzkoušeli samostatné nájezdy, v nichž uspěl jen hostující Tyler Seguin. V tabulce Západní konference desátý Dallas stáhl náskok osmého Calgary na pět bodů.
Philadelphia, která už má jen teoretickou šanci na účast v play off, porazila doma Chicago 4:1. O první změnu na světelném ukazateli se v 8. minutě postaral forvard Flyers Wayne Simmonds a poté se v první třetině dvakrát ve velké šanci neprosadil hostující Andrew Shaw. Především při první příležitosti totálně selhal, když na něj zívala takřka zcela opuštěná brána.
Udeřili tak znovu Letci. Ve druhém dějství se nejprve prosadil Ryan White a po něm kapitán domácího celku Claude Giroux, který šikovně tečoval střelu Jakuba Voráčka. Na začátku třetí třetiny se konečně prosadil také Shaw, ale to už bylo pro Blackhawks příliš pozdě. Na konečných 4:1 pro Flyers upravil v 56. minutě Michael Raffl. Hawks  nevyhráli ve Philadelphii už 11 ligových zápasů za sebou, naposledy uspěli 9. listopadu 1996.
Edmonton rozebral soupeře z Colorada už během prvních deseti minut zápasu, kdy mu nasázel tři branky. Nejprve oslavil svůj první gól v NHL slovenský obránce Martin Marinčin a pak se přidali ještě Jordan Eberle a Taylor Hall. Brankář Colorada Semjon Varlamov po třetí inkasované brance ze sedmi střel putoval na střídačku a nahradil jej Reto Berra.
Švýcarský gólman nápor domácích borců zabrzdil a jeho spoluhráči dokonce dokázali tříbrankovou ztrátu vymazat. Pokaždé u toho byl Ryan O´Reilly, jenž na první dvě trefy Avalanche přihrál a ve třetí třetině pak sám vyrovnal. Vítězný gól ovšem zaznamenal Derek Roy, který se v 51. minutě nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankovištěm hostí.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -