- Reklama -

To byl fičák! V Arizoně padly tři góly za 21 sekund

- Reklama -

Kdo se v arizonské Gila River Areně v úterý po patnácti minutách zápasu s Torontem zvedl a z jakýchkoliv důvodů zamířil do útrob haly, trpce toho litoval. Pokud se nestihl rychle vrátit na své místo, přišel o tři branky. Hokejisté obou celků je společně stihli nastřílet během 21 sekund.
15:09 – hostující James van Riemsdyk táhlou střelou z pravého kruhu do protilehlého horního rohu branky Kojotů využívá přesilovku.
15:16 – hned po buly ve středu hřiště domácí Stefan Elliott nahazuje po mantinelu, puk se odzadu nečekaně odrazí před klec Maple Leafs a tam dojíždí nehlídaný Shane Doan.
15:30 – po menších zmatcích v obranném pásmu Javorových listů se kotouč dostává znovu ke kapitánovi Coyotes, ten sice napoprvé trefuje pouze tyčku, ale puk se od ní odráží do Bernierových zad a Doan už si ho v brankovišti najde k úspěšnějšímu zakončení.

„Měl jsem štěstí, že jsem se k puku dostal. Vystřelil jsem tvrdě bekhendem, trefilo to tyčku a břevno a zapadlo do brány. Snažím se každému vysvětlit, že jsem to tak udělal záměrně,“ popisoval s úsměvem svůj první gól.
O druhém, díky němuž v historické tabulce střelců Jets/Coyotes stáhl náskok vedoucího Dalea Hawerchuka na tři branky, říká: „Zjistil jsem, že puk je za brankářem, a snažil se tam dostat dřív, než ho najde. Původně jsem myslel, že jsem skóroval už napoprvé.“
Většinu rychlopalby tedy zařídil Doan, přesto se včerejší situace zapíše do kronik Maple Leafs. V žádném z jejich zápasů totiž nepadly tři góly v tak těsném sledu. Jako dodatková informace ovšem bude v knize stát, že kanadský celek prohrál 2:3.
„Do třetí třetiny jsme šli za nerozhodného stavu a když můžete tohle říct o zápase venku, není to špatné,“ snaží se najít alespoň nějaká pozitiva Tyler Bozak. „Předvedli jsme několik povedených akcí, ale soupeř měl pár šťastných odrazů.“
Maple Leafs doplatili i na neproměněné trestné střílení Michaela Grabnera ze závěrečných sekund úvodního dějství. Arizona vstřelila rozdílovou branku ve 47. minutě po akci, na jejímž počátku byl znovu Shane Doan.
Ten v pozápasovém rozhovoru zavzpomínal i na jeden moment ze své premiérové sezóny v NHL. 15. prosince 1995 byl přímo na ledě přítomen u toho, když jeho spoluhráč z Winnipegu Deron Quint skóroval dvakrát během čtyř sekund, což je platný rekord soutěže.
„Vzpomínám si, že Quint tehdy nevěděl, že dal první gól, protože tam byla teč. Než to ohlásili, dal druhý,“ tvrdí Doan. „Potřebujete trochu štěstí minimálně u jedné branky, možná i obou, když chcete skórovat tak rychle za sebou.“
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -